10 Deze badkamer is bijna niet meer te herkennen.
Henk Deleu Deze badkamer is bijna niet meer te herkennen.

Ontdek street art in voormalig rusthuis Sint-Vincentius

Twaalf graffiti-artiesten en beeldende kunstenaars hebben de voorbije maanden hun creativiteit de vrije loop gelaten in het vroegere rusthuis Sint-Vincentius. De oude rusthuiskamers en een gang werden onder handen genomen, door twintig artiesten. 

Het Street Art Museum (S.A.M.) is een initiatief van de Kortrijkse graffitivereniging Artkor, in samenwerking met hip hop academie De Stroate en jeugdcentrum Tranzit. Ook graffiti-artiest Siegfried Vynck en het collectief Propaganza werkten mee. Het Street Art Museum zit op de eerste verdieping van De Stroate in de Groeningestraat 2a. S.A.M. vult leegstand creatief in en maakt street art toegankelijker. Van beginnende talenten tot doorwinterde graffiti-artiesten uit de brede Euroregio, allemaal kregen de ze kans om deel te nemen aan het experiment. Het Street Art Museum is tot en met 11 november elk weekend gratis te bezichtigen op vrijdag tussen 17 en 20 uur en op zaterdag en zondag tussen 14 en 19 uur. S.A.M. tijdens de week bezoeken, kan op aanvraag. Meer info op samkortrijk.wixsite.com/samkortrijk.

10 Het Street Art Museum opende vrijdagavond officieel.
Henk Deleu Het Street Art Museum opende vrijdagavond officieel.
10 Een vroegere kamer.
Henk Deleu Een vroegere kamer.
10 Blauwe tinten.
Henk Deleu Blauwe tinten.
10 Witte muren met zwarte vlakken.
Henk Deleu Witte muren met zwarte vlakken.
10 Indrukwekkend.
Henk Deleu Indrukwekkend.
10 Grafisch top.
Henk Deleu Grafisch top.
10 Er zijn ook portretten te zien.
Henk Deleu Er zijn ook portretten te zien.
10 Geweldige sfeer.
Henk Deleu Geweldige sfeer.
10 Er werden vrijdagavond ook plaatjes gedraaid.
Henk Deleu Er werden vrijdagavond ook plaatjes gedraaid.

Reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.

Lees meer