2 Kruispunt Kanon: rechtsboven zie je Walle, rechtsonder ga je richting Doorniksewijk, linksboven richting Hoog Kortrijk
Johan Anckaert Kruispunt Kanon: rechtsboven zie je Walle, rechtsonder ga je richting Doorniksewijk, linksboven richting Hoog Kortrijk

Onveilig kruispunt Walle krijgt betere markeringen

Het onveilige kruispunt Kanon krijgt betere markeringen, die ook verder doorgetrokken worden. Zo komt er voor wie van Walle komt een langere strook om links de Doorniksewijk in te slaan, een strook om rechtdoor de Sint-Rochuslaan in te rijden en een strook om rechtsaf de Doorniksesteenweg in te slaan. 

Er waren de voorbije jaren enkele ongevallen, gelukkig niet met zwaargewonden, omdat het lichtengeregeld kruispunt niet overzichtelijk is. Er passeren daar ook vaak studenten. Zo ligt aan de hoek van het kruispunt studentencafé ‘t Kanon. Het stadsbestuur kaartte de kwestie op vraag van fietsers aan bij het Agentschap Wegen en Verkeer (AWV) West-Vlaanderen. “In afwachting van een grondige heraanleg op termijn, zal AWV zoals voorgesteld de wegmarkeringen doortrekken”, laat Vincent Van Quickenborne (Team Burgemeester) op Facebook weten. “Markeringswerken worden normaal pas in de lente uitgevoerd omdat er bepaalde minimumtemperaturen moeten zijn om duurzaam te kunnen markeren. Nog even geduld dus”, aldus de burgemeester. Schepen van Mobiliteit Axel Weydts (sp.a) volgt het dossier mee op.

2 Een luchtfoto van het kruispunt, waarop je de nieuwe markeringen ziet
Axel Weydts Een luchtfoto van het kruispunt, waarop je de nieuwe markeringen ziet

Reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.

Lees meer