Oppositiepartijen CD&V, Vlaams Belang en Kortrijk Vooruit stemmen nee. Groen vindt referendum klucht

Oppositiepartij Vlaams Belang en oppositiebeweging Kortrijk Vooruit gaven eerder al mee tegen een maandelijkse autovrije zondag in Kortrijk te zijn. Ook de andere oppositiepartijen spreken zich uit, nu het digitaal referendum loopt. Groen vindt het rederendum een klucht. CD&V stemt nee.

Groen geeft geen stemadvies. “We doen niet mee aan het polariseren en opzetten van mensen tegen elkaar”, zegt gemeenteraadslid Matti Vandemaele. “Zoals mobiliteitsexperts zeggen: als de stad die autoloze zondagen echt wil, dat ze die dan invoeren. Daar hebben we deze klucht niet voor nodig. Groen vraagt een mobiliteitsbeleid op basis van een mobiliteitsplan, in overleg met de inwoners. Dat doe je niet met een onnozele ja-neevraag over een detail.” CD&V stemt nee. “Omdat CD&V het mobiliteitsbeleid niet wil herleiden tot twaalf autoloze zondagen”, zegt CD&V-fractieleidster Hannelore Vanhoenacker. “De bevraging zorgt vooral voor verwarring. De communicatie is klungelig en zorgt voor desinteresse bij de bevolking. Er zijn met andere woorden te veel vragen en bedenkingen om ‘ja’ te zeggen op dit referendum. Men zou beter tijd en energie steken in een echt plan, met centen en visie, om de mobiliteit in onze stad te verbeteren”, aldus Hannelore Vanhoenacker.

Hannelore Vanhoenacker van CD&V
CD&V Kortrijk Hannelore Vanhoenacker van CD&V

1 reactie

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.
  • Bernard Vermoere

    Ik ga nooit nog naar kortrijk tijdens autoloze zondagen.Ik doe niet mee aan links opgezette spelletjes.Ze weten nog niet welk thema voor een referendum ze volgend jaar gaan voorleggen,wel ik vind de je dat ook eerst aan de kortrijkse bevolking zou moeten vragen.Ik vermoed dat migratie en inburgering wel veel kan zouden maken,maar dat gaat niet mogen zekers??enkel en alleen links getinte troep.

Lees meer