Twee ambulanciers werden bedreigd.
Baert Marc Twee ambulanciers werden bedreigd.

Twee ambulanciers bedreigd bij interventie in Kortrijk

In Kortrijk zijn volgens de hulpverleningszone Fluvia maandagavond twee ambulanciers door een patiënt met een mes bedreigd en achtervolgd. De twee hulpverleners konden de situatie goed inschatten en maakten zich tijdig uit de voeten waardoor ze ongedeerd bleven en snel de politie konden verwittigen.

De twee ambulanciers waren opgeroepen om de labiele patiënt uit de Hyacintenlaan naar het ziekenhuis over te brengen. Al snel escaleerde de situatie en gedroeg de man zich agressief. Volgens de hulpverleningszone Fluvia liep de man naar de keuken om een mes te halen. De ambulanciers maakten zich uit de voeten en konden via de radio snel de politie waarschuwen. Enkele minuten later was de politie al ter plaatse en kon de man opgepakt worden. Hij kampt hij met psychische problemen.

De ambulanciers raakten niet gewond, maar waren wel onder de indruk. De rest van hun shift konden ze niet meer afwerken. Ze kregen psychologische bijstand. De politie van de zone Vlas bevestigt dat er op dat adres een interventie is geweest, maar kon niet bevestigen dat er een mes werd vertoond en dat er van een achtervolging sprake geweest zou zijn.

5 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.
  • Lea Hils

    Oh, wat is krotrijk een leuke stad geworden. nergens meer veilig zelfs de hulpverlening, het zal worden zoals in andere steden dat ze in bepaalde wijken niet meer durven gaan.

  • Lea Hils

    Oh, wat is krotrijk een leuke stad geworden. nergens meer veilig zelfs de hulpverlening, het zal worden zoals in andere steden dat ze in bepaalde wijken niet meer durven gaan.

Lees meer