3 Politicoloog Carl Devos heeft bedenkingen bij de manier waarop jongeren betrokken worden bij het referendum.
VTM Nieuws Politicoloog Carl Devos heeft bedenkingen bij de manier waarop jongeren betrokken worden bij het referendum.

Exclusief voor abonnees

Politicoloog Carl Devos over digitaal referendum in Kortrijk: “Goed dat jongeren mogen stemmen, maar schepenen naar scholen sturen is niet oké”

Politicoloog Carl Devos reageert verbaasd als hij hoort dat schepenen Ruth Vandenberghe (Team Burgemeester) en Axel Weydts (sp.a) maandagochtend zélf naar het Don Boscocollege trokken om er 16- tot 18-jarigen uitleg te geven over het digitaal referendum rond een maandelijkse autovrije zondag in Kortrijk. “Ik verdenk de schepenen zeker niet van het voeren van promopraatjes, maar het principe is niét oké. Laat altijd een neutrale communicatieambtenaar zo’n toelichting geven.”

Je hebt 20% van dit artikel gelezen

6 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.
  • piet devlieger

    “Ik verdenk de schepenen zeker niet van het voeren van promopraatjes". Ja beste man, U moet niet twijfelen. Het is niets anders dan grove manipulatie door het gemeentebestuur. Dat weet iedereen die in Kortrijk woont.

  • patrick morel

    Misschien een vorm van beïnvloeding.

Lees meer