Photonews

Politie ontkent positieve alcoholcontrole Van Quickenborne, na bericht van Vlaams Belang

Het bericht dat Vincent Van Quickenborne (Open Vld-Team Burgemeester) zaterdagavond positief testte tijdens een alcohol- en/of drugscontrole na de voetbalwedstrijd van KV Kortrijk tegen RSC Anderlecht, klopt niet. Het bericht werd maandagavond door Vlaams Belang de wereld ingestuurd via sociale media. “We ontkennen formeel”, zegt Thomas Detavernier, woordvoerder van de politiezone Vlas. “Er is niets van aan.”

Volgens het Vlaams Belang eiste een burger na de voetbalwedstrijd dat ook de burgemeester bij een alcoholcontrole een test zou afleggen. “Omdat hij aan het hoofd staat van de politiezone Vlas mag die zone geen test afnemen. Daarom werd een ploeg van een andere zone opgeroepen om de alcoholtest af te nemen”, aldus Vlaams Belang Kortrijk. “Van Quickenborne testte positief. Volgens de getuige moest hij zijn wagen laten staan en moest zijn vrouw hem komen halen.”

“Complete leugen”

“Een complete leugen”, zegt Van Quickenborne. “Hoe lang mag die partij eigenlijk nog zomaar flagrante leugens verspreiden en mijn echtgenote in het verhaal betrekken? Vraag maar na bij de politie. Er is van een positieve alcoholcontrole geen sprake. En mijn vrouw bleef zaterdagavond thuis bij de twee kinderen. Die leugens mogen eens stoppen”, aldus Van Quickenborne. De politiezone Vlas (Kortrijk-Kuurne-Lendelede) verspreidde even later ook een bericht op sociale media, om formeel te ontkennen dat Van Quickenborne positief testte.

“Laster moet stoppen”

“Dit heeft niets meer met politiek te maken”, reageert ook Wouter Allijns, fractieleider van Team Burgemeester in de gemeenteraad. “De laster op Facebook moet stoppen. Wanneer zal het bij het Vlaams Belang eens echt over inhoud gaan? We waarderen niet hoe Vlaams Belang zich opstelt. Ze slaan andermaal de bal mis.” Van Quickenborne beraadt zich over eventuele stappen die hij kan ondernemen.

92 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.
  • albert dumoulin

    Maar Quicken toch moet je dat zo nodig breed in de pers uitsmeren??

  • piet devlieger

    Blijkbaar diende er een alcoholtest afgenomen te worden door een andere politiezone dan die van Kortrijk (VLAS). Waarom ontkent die politiezone VLAS dat er een test gebeurde ? Zij hadden er toch niets mee te maken ? Waar blijft de reactie van die andere politiezone die de test zou afgenomen hebben ? Bevestiging of ontkenning ?

Lees meer