Belga

Politie voorkomt ‘free fight’ tussen Club Brugge en PSG: 31 Brugse hooligans opgepakt

Maandagavond kwamen 31 ‘supporters’ van Club Brugge samen in Aalbeke. Ze hadden een zogenaamde ‘free fight’ georganiseerd met hooligans van Paris Saint-Germain in het kader van de Champions Leaguematch van vanavond. Toen de politie ter plaatse kwam, waren geen supporters van PSG aanwezig. 31 aanwezige zogenaamde supporters van Club Brugge werden bestuurlijk opgepakt. 

De politie van de zone Vlas (Kortrijk, Kuurne, Lendelede) kon de ‘free fight’ verhinderen doordat ze snel alert en ter plaatse waren. In de buurt van de Lauwestraat in Aalbeke, vlak bij de autosnelweg, werden zo’n 30 auto’s aangetroffen. “Toen we ter plaatse kwamen, probeerden heel wat aanwezigen zich te verstoppen in het nabijgelegen Preshoekbos”, zegt woordvoerder Thomas Detavernier van de politiezone Vlas. “We slaagden er toch in om iedereen snel te lokaliseren en te identificeren, mede dankzij een speurhond.” In totaal werden 62 hooligans gefouilleerd, 31 daarvan werden bestuurlijk opgepakt en overgebracht naar het commissariaat. 

7 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.
  • Anne Kastelijns

    Als ze er zelf voor kiezen heeft niemand er last van. Zou de politie zich niet beter bezig houden met echt terreur.

  • Rogé Bouwens

    Ik zie echt het probleem niet dat die mekaar verrot slaan.Zelf opdraaien voor gemaakte kosten en iedereen tevreden.

Lees meer