2 Sibäria trekt naar de vroegere raamfabriek Vlieghe, een industriële site met heel wat karakter.
Sibäria Sibäria trekt naar de vroegere raamfabriek Vlieghe, een industriële site met heel wat karakter.

Populaire winterbar Sibäria trekt naar vroegere raamfabriek Vlieghe

Sibäria trekt van ex-cultuurtempel Limelight in de Jan Persijnstraat naar de vroegere raamfabriek Vlieghe in de Gentsesteenweg (N43), nabij de grens met Harelbeke. De populaire winterbar is er open van 15 november tot en met 15 februari, telkens op donderdag, vrijdag en zaterdag.

Sibäria uit het hart van de stad weghalen is een risico. Maar uitbaters Dieter De Clercq, Mathieu Clarysse en Kelly Libaers zien het helemaal zitten. “Het was logistiek geen eenvoudige klus om een winterbar te huisvesten in Limelight”, zegt Dieter De Clercq. “En het houden van evenementen in de winterbar was moeilijk daar, want we zaten er in een woonbuurt. In de vroegere raamfabriek in de Gentsesteenweg hebben we dat probleem niet. Het is bovendien een dankbare site door het leuke industriële karakter, dat we gaan doortrekken in de inrichting. We hebben geen schrik om er aan de stadsrand te zitten. Want de bereikbaarheid is goed en we hebben er een ruime gratis parking. We brengen in Sibäria zoals vorig jaar een ‘feelgoodwinterverhaal’, maar wel iets ruimer in muziekaanbod. De thema’s worden op donderdagen ‘all-round afterwork’, op vrijdagen 90’s, après-ski en ambiance’ en op zaterdagen ‘70’s, 80’s en disco’. Er komen ook evenementen aan, zoals in zomerbar Azuro. Sibäria zal telkens vanaf 17 uur open zijn. Over een einduur is nog geen uitsluitsel.

2 Een sfeerbeeld van de winterbar eind vorig jaar, in gewezen cultuurtempel Limelight. Sibäria verlaat die site.
Sibäria Een sfeerbeeld van de winterbar eind vorig jaar, in gewezen cultuurtempel Limelight. Sibäria verlaat die site.

IJsbaan De Piste en Paintball Kortrijk

De gewezen raamfabriek wordt zo steeds attractiever, als site. Je hebt er al sinds goed een jaar Paintball Kortrijk. En vanaf de herfstvakantie kan je er ook recreatief schaatsen, op de nieuwe ijsbaan De Piste. “Het is goed dat er leven in de brouwerij komt”, zegt Dieter De Clercq. “Het geeft de hele site extra elan en ruchtbaarheid, wat goed is voor alle partijen”, aldus Dieter De Clercq. Geïnteresseerde partners voor Sibäria: winter@siba-events.be.

Reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.

Lees meer