2 De Sinksenfeesten kostten evenveel als andere jaren.
Henk Deleu De Sinksenfeesten kostten evenveel als andere jaren.

Sinksenfeesten kostten evenveel als andere jaren: “Maar niets doen, was geen optie”

Kortrijk heeft 150.000 euro geïnvesteerd in de Sinksenfeesten dit jaar: hetzelfde bedrag als anders, maar dan zonder dat daar inkomsten van drankverkoop en dergelijke tegenover stonden.

“Je kan inderdaad stellen dat we even goed niets hadden kunnen organiseren, maar dat wilden we niet doen”, zegt burgemeester Vincent Van Quickenborne. “Sinksen is zó belangrijk voor de Kortrijkzaan, we wilden niet ‘niets’ doen. Dit weekend was ook een statement: corona krijgt ons niet klein.”

Van zaterdagavond tot maandagavond middernacht was er de klok rond van alles te beleven online: naast Ozark Henry en Niels Destadsbader werden er ook optredens van Amenra, Compact Disk Dummies,.. uitgezonden. Maandag staat nog Brihang op het programma, om 20.30 uur, vanuit De Kreun.

2 Vandaag was er ook nog een online quiz.
Joyce Mesdag Vandaag was er ook nog een online quiz.

Daarnaast werden inwoners van Kortrijk ook opgeroepen om - individueel - te lopen, zodat alle loopsessies samen 8.500 kilometer zouden opleveren, iets dat in de loop van deze namiddag normaal zal lukken. Tal van horecazaken boden een takeawayspecial aan naar aanleiding van Sinksen. Inwoners werden opgeroepen om hun stoep in te kleuren, de bekende rommelmarkt werd een online rommelveiling, enzovoort.

“Het was een atypische Sinkseneditie, maar ik denk echt dat die ons jaren nog zal bijblijven”, zegt Van Quickenborne.

Lees meer