Motards van de politiezone Vlas voerden de controles uit.
Lokale Politie Antwerpen Motards van de politiezone Vlas voerden de controles uit.

Slechts 4 procent heeft te veel op tijdens namiddagcontroles in Marke en Kuurne

Bij namiddagcontroles door motards van de politiezone Vlas in Marke (Kortrijk) en Kuurne zijn afgelopen weekend 13 automobilisten tegen de lamp gelopen omdat ze een glas te veel op hadden. Drie droegen hun gordel niet.

Zowel op zaterdag als op zondag voerden de motards controles uit, respectievelijk in de Markebekestraat in Marke en de Vlaskouter in Kuurne. In totaal konden 310 automobilisten uit het verkeer gehaald worden om een alcoholtest af te leggen. 4 procent had dus te veel gedronken. Eén automobilist moest meteen zijn rijbewijs voor vijftien dagen inleveren. “Niet enkel tijdens weekendnachten, maar ook overdag en tijdens de werkweek voert de politie alcoholcontroles uit in Kortrijk, Kuurne en Lendelede”, aldus de politie van de zone Vlas. “Door veel gerichte controles te doen, wordt de pakkans groter en loopt de kleine categorie hardleerse bestuurders tegen de lamp.”

Reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.

Lees meer