Langs de N32 in Menen plukte de politie de automobiliste op de middenberm uit het verkeer.
JVK Langs de N32 in Menen plukte de politie de automobiliste op de middenberm uit het verkeer.

Spookrijden met 3,43 promille: fikse boete en rijverbod

Met 3,43 promille alcohol in het bloed ging een automobiliste op 2 februari langs de N32 in Menen aan het spookrijden. Dat bleek vrijdag voor de Kortrijkse politierechtbank. Het leverde Kathleen D. een rijverbod van 45 dagen en een boete van 1.600 euro op.

Bij de politie van de zone Grensleie liep op 2 februari de melding van een spookrijder langs de N32 binnen. De politie snelde onmiddellijk ter plaatse. Een spookrijder vond de politie niet meer. Op de middenberm stond Kathleen D. wel met haar wagen en een lekke band stil. Ze bleek duidelijk onder invloed van alcohol. Aanvankelijk minimaliseerde ze de hoeveelheid alcohol die ze had gedronken. Uiteindelijk moest ze toegeven dat er zelfs een bidon wijn in haar wagen stond en ze met een alcoholprobleem kampte. Opmerkelijk: nooit eerder liep D. tegen de lamp. Streng straffen kon de politierechter dan ook niet. Ze gaf de vrouw een boete van 1.600 euro en een rijverbod van 45 dagen. Vooraleer ze haar rijbewijs kan terugkrijgen, zal D. wel voor een psychologisch en medisch onderzoek moeten slagen. Ze laat zich ondertussen bij een dokter begeleiden voor haar probleem.

Reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.

Lees meer