2 Eerder deze week legden Kortrijkzaan Marnix Decock en zijn partner Marc De Smet al bloemen neer op de plek waar Bart Rigole stierf. Ze plaatsten er ook een kaars en legden een pamflet neer waarin ze zich afzetten tegen onverschilligheid.
Henk Deleu Eerder deze week legden Kortrijkzaan Marnix Decock en zijn partner Marc De Smet al bloemen neer op de plek waar Bart Rigole stierf. Ze plaatsten er ook een kaars en legden een pamflet neer waarin ze zich afzetten tegen onverschilligheid.

Stille wake als eerbetoon voor Bart Rigole

Op de Grote Markt in Kortrijk wordt vrijdag 18 oktober tussen 19 en 22 uur een stille wake gehouden voor Bart Rigole, de 45-jarige man uit Wevelgem die daar twee weken geleden ’s nachts in elkaar zakte en stierf. 

Initiatiefneemster Sofie Dekein, uit Kortrijk, wil met de wake enerzijds respect tonen voor Bart en zijn familie maar anderzijds ook een signaal geven dat zoiets nooit nog mag gebeuren. Tussen het moment dat de Wevelgemnaar in elkaar zakte en uiteindelijk, twee en een half uur later, gevonden werd door de politie, passeerden namelijk acht mensen in zijn buurt. Geen van hen deed echter iets om hem te helpen. Wie aan de wake wil deelnemen, wordt gevraagd een kaarsje, een witte roos of een witte ballon met een boodschap mee te brengen.

2 Bart Rigole (45) uit Wevelgem stierf 's nachts op de Grote Markt in Kortrijk.
uitvaartzorg Bloyart, Kortrijk Bart Rigole (45) uit Wevelgem stierf 's nachts op de Grote Markt in Kortrijk.

Reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.

Lees meer