2 Studenten leren shoppers hoe ze moeten reanimeren. Hier op de foto nabij Bel & Bo in het Ring Shopping.
Henk Deleu Studenten leren shoppers hoe ze moeten reanimeren. Hier op de foto nabij Bel & Bo in het Ring Shopping.

Studenten leren shoppers hoe te reanimeren na hartstilstand

Het is woensdag ‘Restart A Heart Day’, met in heel Europa acties om het grote publiek te sensibiliseren om reanimatietechnieken te leren. Bij een hartstilstand verdubbelt de overlevingskans als een omstander meteen met reanimatie begint. 

Als er ook een AED of defibrillator in de buurt is, is er zelfs 70 procent kans dat het slachtoffer het haalt. Negentien studenten van het laatste jaar Vesalius Verpleegkunde zijn woensdag tot 16 uur aanwezig in winkelcentra K en Ring Shopping. Ze zullen er respectievelijk ter hoogte van schoenen Torfs en Bel & Bo passanten en shoppers informeren over het belang van reanimatie en hen ook de techniek aan te leren. Er zijn in België jaarlijks 10.000 mensen het slachtoffer van een hartstilstand buiten het ziekenhuis. Dat betekent dat heel wat mensen gered kunnen worden indien meer omstanders op het moment van een hartstilstand reanimatietechnieken kunnen toepassen.

2 Er wordt geoefend op een levensechte pop, in de winkelcentra Ring Shopping en K.
Henk Deleu Er wordt geoefend op een levensechte pop, in de winkelcentra Ring Shopping en K.

Reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.

Lees meer