2 In de wildwaterbaan leer je omgaan met stromingen
Lago In de wildwaterbaan leer je omgaan met stromingen

Stunt: kinderen voor 1,60 euro naar subtropisch zwemparadijs

Beheerder Lago van het nieuwe zwembad op het Mandelaplein op Weide stunt. Elke klas in Kortrijk krijgt de kans om tussen 10 en 28 juni voor de prijs van 1,60 euro per kind twee uur het zwemparadijs te ontdekken. Die prijs betalen scholen voor een zwembeurt van 30 minuten in het sportbad.

Lago wil met de stunt ook een steentje bijdragen aan het zwemonderwijs van de lagere schoolkinderen, van de eerste kleuterklas tot en met het zesde leerjaar. “Heel wat kinderen leren zwemmen of verfijnen hun zwemtechnieken tijdens de schooluren in ons sportbad”, zegt centrummanager Elewin Werbrouck. “Maar zwemmen in stilstaand water kan je niet vergelijken met zwemmen in de zee of in een rivier. Zwemmers kunnen er verrast worden door stromingen of een plotselinge diepte. Het is dus erg belangrijk om ook ervaring op te doen in bewegend water. Om te ervaren hoe het voelt om tegen de stroming in te zwemmen of hoe je omgaat met hoge golven. We bieden daarom alle kleuters en lagere schoolkinderen de kans om in klasverband op een plezierige manier met water en stroming kennis te maken. Het subtropisch zwemparadijs biedt een open en veilige omgeving om te leren reageren op onverwachte omstandigheden in het water”, aldus Elewin Werbrouck. Zo heeft het recreatief deel een golfslagbad en de langste wildwaterbaan van de Benelux, goed voor een lengte van 160 meter.

2 In het golfslagbad ervaar je de kracht van golven
Lago In het golfslagbad ervaar je de kracht van golven

1 reactie

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.
  • Sofie Hugelier

    De stunt ging nog beter zijn als het gratis zou geweest zijn voor de kindjes.

Lees meer