Een vrederechter stapt naar de rechter voor te veel werk op verkiezingsdag.
Photo News Een vrederechter stapt naar de rechter voor te veel werk op verkiezingsdag.

Te veel werk op verkiezingsdag, dus stapt vrederechter naar rechter

Een vrederechter uit Kortrijk heeft de Belgische Staat gedagvaard omdat hij is aangeduid als voorzitter van drie hoofdtelbureaus op de dag van de verkiezingen op 26 mei. Christophe Robbe vraagt de rechtbank in Brussel die beslissing in te trekken. Gebeurt dat niet, dan eist hij een schadevergoeding van zo’n 1.000 euro voor de aanzienlijke meerinspanningen die hij zou moeten leveren.

Dat hij gewoontegetrouw als voorzitter van een gemeentelijk hoofdtelbureau in Avelgem is aangesteld, deert Christophe Robbe niet. Wettelijk bestaat immers de verplichting dat het gemeentelijk hoofdtelbureau van gemeenten die hoofdplaats zijn van een gerechtelijk kanton wordt voorgezeten door de vrederechter of een plaatsvervanger. Maar dat hij dit jaar die taak voor drie hoofdtelbureaus zou moeten vervullen, vindt de man een brug te ver. Hij vindt dat hij te veel uren zal moeten kloppen om zijn taak te vervullen. Dus eist hij dat de Belgische Staat die beslissing intrekt. Zoniet vindt hij dat hij recht heeft op een extra vergoeding die hij zelf op zo’n 1.000 euro begroot.

18 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.
  • Peter Buyck

    Begrijpbaar. 3 hoofdtelbureaus coördineren is inderdaad héél véél bovenop het reguliere werk. Het betekent immers ook dat hij verantwoordelijk is als in elk hoofdtelbureau iets misloopt...

  • willem merken

    Wedden dat die som toegekend wordt, de ons kent ons, de juiste club, collega's onder mekaar.

Lees meer