De rechtbank in Kortrijk.
LSI De rechtbank in Kortrijk.

Tot acht maanden cel voor jonge Franse dieven voor diefstal in ICI Paris XL

Drie jonge Franse dieven uit Rijsel hebben celstraffen gekregen tot acht maanden omdat ze op 12 juni dit jaar een diefstal pleegden in de ICI Paris XL in het winkelcentrum K in Kortrijk. Ze konden kort na de diefstal opgepakt worden.

Het trio uit Rijsel kwam op 12 juni naar Kortrijk om te stelen. “Ze hadden maar één doel, pakken wat ze konden”, zei het openbaar ministerie. Eén van hen ging naar binnen met een dieventas en nam parfumflesjes mee voor éon 681 euro. De twee anderen stonden op de uitkijk. De winkelbediende had de diefstal snel door en alarmeerde de politie. Twee van de daders sloegen op de vlucht, één van hen werd ter plaatse gehouden. Later konden ook de twee andere daders gevat worden. Op de rechtbank van Kortrijk kwam slechts één van hen opdagen, een 20-jarige jongeman die tijdens de daad op de uitkijk stond. Hij zit op dit moment ook nog als enige in de cel omdat hij de borgsom niet kon betalen. Hij is nu veroordeeld tot een celstraf van acht maanden waarvan enkel de voorhechtenis effectief en een geldboete van 240 euro. Zijn twee kompanen die niet kwamen opdagen in de rechtbank kregen elk een celstraf van acht maanden waarvan vijf maanden effectief en een geldboete van 400 euro. 

Reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.

Lees meer