2 Vincent Van Quickenborne
Vincent Van Quickenborne

Van Quickenborne over kandidatuur Vanderjeugd om Open Vld te leiden: “Niet verrast. Ik wist het al daags na de verkiezingen”

Burgemeester Bart Tommelein (57) van Oostende reageert (nog) niet op de ambitie van Stadens burgemeester Francesco Vanderjeugd (31) om voorzitter te worden van Open Vld. Burgemeester Vincent Van Quickenborne (45) van Kortrijk heeft wel meteen een mening klaar. “Zijn kandidatuur verrast mij niet.”

Vincent Van Quickenborne reageert vanuit Fabriano in Italië. Hij volgt er momenteel een conferentie van het Unesco Creative Cities Network, waar Kortrijk lid van is. “Francesco vertelde het mij de dag na de verkiezingen al, toen ik hem in een Chinees restaurant op pekingeend trakteerde”, vertelt Vincent Van Quickenborne. “Het is goed dat de jonge generatie zich roert binnen onze partij. Er moet veel veranderen. Ik had hem gisteren (dinsdag, red.) trouwens nog aan de lijn. We gaan eens goed praten. Zijn kandidatuur is boeiend”, aldus Van Quickenborne. Hij laat niet weten of hij zelf ook nog kandidaat-voorzitter van Open Vld is. De voorzittersverkiezingen bij Open Vld zijn pas in maart 2020. Huidig voorzitter is Gwendolyn Rutten.

2 Bart Tommelein (rechts) wil nog niet reageren op de kandidatuur van Francesco Vanderjeugd.
Joke Couvreur Bart Tommelein (rechts) wil nog niet reageren op de kandidatuur van Francesco Vanderjeugd.

2 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.
  • Stefaan De Vos

    Hoe meer kdg - met de nodige verwijten - en hdc op tv hun mening komen verkondigen, als expert (?) of kampioen, hoe dieper de O VLD verder zal zakken. Niet?

  • GUY GEIRNAERT

    De VLD heeft het nog altijd niet begrepen , wij zijn hun beleid moe en er moet verandering komen , zo simpel is het .

Lees meer