3 Arne Vandendriessche voor de vernieuwbouw, aan de (nu nog) kluifrotonde Appel.
Henk Deleu Arne Vandendriessche voor de vernieuwbouw, aan de (nu nog) kluifrotonde Appel.

Vernieuwbouw ICT-bedrijf Signpost is blikvanger op Appel: “We leveren een topgebouw af”

De kluifrotonde Appel heeft een nieuwe blikvanger, nu de vernieuwbouw van Signpost af is. Het ICT-bedrijf wordt gerund door schepen Arne Vandendriessche (Team Burgemeester). “We lieten in de rechterbovenhoek van het gebouw de naam Appel staan, om de naam in ere te houden”, zegt hij.

“We leveren samen met mijn drie vennoten een topgebouw af”, zegt Arne Vandendriessche. Het kostenplaatje geeft hij niet prijs. Het pand werd in 2017 gekocht. Jaren geleden zat daar Taxi Marcel. De werken duurden veertien maanden. Vooral de gevel, met imperium stenen van Wienerberger, valt op. Vijf techniekers van Signpost werken al sinds begin dit jaar in de vernieuwbouw. Het servicecentrum omvat ook ‘flex ruimtes’ voor de sales en andere medewerkers. “We vonden het belangrijk om met Kortrijkse en regionale bedrijven samen te werken voor de vernieuwbouw”, stelt Vandendriessche. 

Zo is het ontwerp van het Kortrijkse architectenbureau Timperman Truyens. Werkten ook mee aan het project: Renibo en Renofacad, Engels, Optiair, Roodeco, Gyselinck, Ergodome, Renofer, Alubrand, Clairhout en Kordecor. Er staat nu nog een stelling voor de gevel. Die is binnen de tien dagen weg.

3 Zo zag het pand, waar Taxi Marcel jaren geleden zat, er vroeger uit. De naam Appel blijft behouden.
Kos Zo zag het pand, waar Taxi Marcel jaren geleden zat, er vroeger uit. De naam Appel blijft behouden.

Naar 1 miljoen studenten

Signpost is in ons land het grootste ICT-bedrijf met focus op het onderwijs. “We groeien minstens 40 procent per jaar, hebben 120.000 studenten op ons Academic Software Platform en onderhouden 45.000 laptops”, vertelt Arne Vandendriessche. “Negentig procent van alle secundaire scholen en hogescholen kopen hun software aan bij ons. Zo wordt ons Academic Software Platform al als de Netflix voor studentensoftware omschreven. Onze omzet zal in 2019 vlot boven de 22 miljoen euro gaan. We willen binnen de drie jaar 1 miljoen studenten op ons platform. Zo zetten we in 2020 onze eerste buitenlandse stappen door op te starten in Frankrijk, Duitsland en Spanje. We onderzoeken verder of we strategische allianties kunnen aangaan met andere partijen, fondsen of buitenlandse bedrijven”, aldus Vandendriessche. Signpost heeft ook servicecentra in Hasselt, Zaventem, Namen en Brugge. Mogelijk komen er ook in Gent en Leuven. Het ICT-bedrijf heeft verder een magazijn en kantoren langs de E17 in Lokeren, goed voor ruim 2.000 vierkante meter oppervlakte. De vernieuwbouw in Kortrijk ligt nu nog aan de kluifrotonde Appel. Die rotonde wijkt de komende jaren voor een tunnel met een groene boulevard op.

3 Arne Vandendriessche in het nieuwe servicecentrum van Signpost.
Henk Deleu Arne Vandendriessche in het nieuwe servicecentrum van Signpost.

Reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.

Lees meer