2 Schepen Axel Weydts op het jaagpad langs de Leie, toen het nog zomerde.
Henk Deleu Schepen Axel Weydts op het jaagpad langs de Leie, toen het nog zomerde.

Vernieuwd jaagpad langs Leie tussen Kortrijk en Bissegem vrijdag weer open

De Vlaamse Waterweg liet het jaagpad langs de Leie tussen spoorwegbrug De Drie Duikers in Kortrijk en de Vrije Aardstraat in Bissegem vernieuwen. Het pad zat vol bulten en scheuren, door boomwortels. Het pad is uitgebroken tot het fundament en vernieuwd. De heropening wenkt nu. “Fietsers en voetgangers kunnen op vrijdag 8 november vanaf 16 uur weer over een rimpelloze asfaltlaag veilig naar hun bestemming”, zegt schepen van Mobiliteit Axel Weydts (sp.a).

De toplaag is er wel nog niet omdat er veel water in de ondergrond zit, door de overvloedige regen van de voorbije dagen. Het fundament en twee asfaltlagen zijn in orde. De derde asfaltlaag of toplaag volgt in april 2020. “Maar je zal de afwezigheid van de toplaag niet merken. Het jaagpad is perfect toegankelijk”, zegt schepen Weydts. “Vandaar dat we het pad weer vrijgeven. Zodat ook de vele kinderen en jongeren, die van en naar school gaan, weer het veilige traject kunnen volgen.” Het jaagpad gaat wel nog één keer dicht binnenkort, op 13 en mogelijk ook 14 november. Om er nieuwe verlichtingspalen te plaatsen. Het pad is een belangrijk fietspad. Er passeren daar dagelijks zo’n 700 fietsers tussen Kortrijk en Bissegem en verder ook naar Wevelgem. 

2 Het vernieuwde jaagpad.
stad Kortrijk Het vernieuwde jaagpad.

Reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.

Lees meer