8 Burgemeester Vincent Van Quickenborne kwam de Sint tegemoet met zijn dochtertje Bo op de arm.
Henk Deleu Burgemeester Vincent Van Quickenborne kwam de Sint tegemoet met zijn dochtertje Bo op de arm.

VIDEO. Kinderen ontvangen Sint met open armen

Aan de verlaagde Leieboorden in Kortrijk troepten zondagmorgen honderden enthousiaste kinderen samen. Gewapend met tekeningen, brieven, vlaggetjes en een stralende glimlach stonden de kinderen de Sint op te wachten. De Sint kon de warme verwelkoming smaken. “Dit is de beste en mooiste stad van Vlaanderen”, zei hij.

Je cookie instellingen zorgen ervoor dat deze inhoud niet getoond wordt.
Pas je cookie instellingen hier aan.

Met de boot kwamen de Sint en zijn Pieten aan. Burgemeester Vincent Van Quickenborne (Open Vld-Team Burgemeester) verwelkomde hen hartelijk, met zijn dochter Bo op de arm. Voor de gelegenheid werd de Sint getrakteerd op geschenkjes. “Een pintje voor de pieten en voor u de sleutel van het stadhuis en alle huizen in Kortrijk. Alle kindjes die hier staan zien je graag en zien je graag komen”, sprak burgemeester Van Quickenborne. 

Flink geweest?

Ook de zesjarige Arno was samen met zijn papa afgezakt naar de verlaagde Leieboorden om de intrede van de Sint mee te pikken. Zijn brief aan de Sint schrijft hij zondagnamiddag. “Ik wil graag een racebaan die over de muur en het plafond gaat. Of ik flink ben geweest dit jaar? Ja!”, zegt een zelfzekere Arno.  Zijn papa lijkt er net iets minder zeker van. De vierjarige Juliette had ook nog niks mee voor de Sint, maar dat zou ze later goed maken. Volgens haar mama is ze flink geweest, dus dat zit al goed. “Die brief komt er wel. Wat ze wil? Juliette wil vanalles”, lacht haar mama. Na zijn intrede nam de Sint uitgebreid de tijd om alle kinderen te groeten. “Dit is de mooiste en beste stad van Vlaanderen”, besloot de Sint.

8 De Sint aangekomen in Kortrijk
Henk Deleu De Sint aangekomen in Kortrijk
8
Henk Deleu
8 De Sint aangekomen in Kortrijk
Henk Deleu De Sint aangekomen in Kortrijk
8
Henk Deleu
8
Henk Deleu
8 De Sint en zijn pieten kwamen aan in een boot.
Henk Deleu De Sint en zijn pieten kwamen aan in een boot.
8 Anouk Sabbe, echtgenote van burgemeester Vincent Van Quickenborne, schudt de hand van de Sint.
Henk Deleu Anouk Sabbe, echtgenote van burgemeester Vincent Van Quickenborne, schudt de hand van de Sint.

Reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.

Lees meer