De vier Noord-Franse vrouwen mogen drie maanden het zwembad niet binnen. Proberen ze het toch, krijgen ze aan de balie meteen een rood licht bij het controleren van hun identiteitskaarten. Proberen heeft dus geen zin.
Henk Deleu De vier Noord-Franse vrouwen mogen drie maanden het zwembad niet binnen. Proberen ze het toch, krijgen ze aan de balie meteen een rood licht bij het controleren van hun identiteitskaarten. Proberen heeft dus geen zin.

Vier vrouwen blokkeren wildwaterbaan in Kortrijks zwembad: politie moet ingrijpen

Er was dinsdagavond overlast in zwembad Lago Weide, op het Nelson Mandelaplein in Kortrijk. Vier jonge vrouwen maakten het te bont. Zo blokkeerden ze de wildwaterbaan. Omdat ze niet naar de redders en security luisterden, werd de politie gebeld om tussenbeide te komen. De vrouwen moesten het zwembad verlaten. Ze staan op een zwarte lijst en mogen drie maanden niet binnen.

Toch proberen in het zwembad binnen te raken heeft geen zin, want Lago werkt in Kortrijk sinds 22 juli met een Safe Swim Zone, waarbij bezoekers vanaf 12 jaar verplicht hun elektronische identiteitskaart moeten laten controleren. “De vier dames waren te wild, ze luisterden naar niemand”, zegt Elewin Werbrouck, centrummanager van het zwembad Lago Weide. “Dat er een redder slaag kreeg van hen, klopt niet. Op geen enkel moment werd iemand fysiek bedreigd”, aldus Elewin Werbrouck. De politie bevestigt de overlast, zo vernemen we bij woordvoerder Thomas Detavernier.

De dames van 15, 19, 21 en 22 jaar komen uit Noord-Frankrijk. Het was dinsdag door de hitte erg druk in het zwembad Lago Weide, met alles samen zo’n 2.500 bezoekers die dag. Er staan nu sinds de opstart van de Safe Swim Zone in totaal twaalf personen op de zwarte lijst in Lago Weide. De vorige acht overtreders bezondigden zich aan cannabis roken op de ligweide, de redders herhaaldelijk niet gehoorzamen en het stelen van een paar schoenen.

3 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.
  • maurice snelders

    Vrouwen van 15 jaar?????!

  • Guy Van Severen

    Vanuit Frankrijk naar hier komen om even te zwemmen !!! Niemand daar vragen bij ?

Lees meer