Met valse emailaccounts bestelde de vrouw onder meer gsm-abonnementen
Met valse emailaccounts bestelde de vrouw onder meer gsm-abonnementen

Voorwaardelijke celstraf en boete voor bestellingen met valse emailaccounts, vader vrijgesproken

Een 31-jarige vrouw uit Menen liep voor de Kortrijkse strafrechter een voorwaardelijke celstraf van zes maanden en een boete van 400 euro op voor informaticabedrog en oplichting. Met valse emailaccounts sloot ze gsm-abonnementen af of bestelde meubelen. Haar vader stond mee terecht maar werd vrijgesproken omdat hij van de praktijken van zijn dochter niets af wist.

Begin 2018 viel bij de minderbegaafde zus van Patrick S. (55) uit Izegem een brief van een gerechtsdeurwaarder in de bus. Een telecomoperator vorderde 595 euro onbetaalde facturen van een gsm-abonnement in. Na onderzoek bleek het abonnement met een vals emailadres van de zus uit Wervik online te zijn besteld door Delphine S. (31) uit Menen, de dochter van Patrick. Halfweg 2018 was er ook nog voor 674 euro meubelen besteld door Delphine S. De vrouw lapte er haar ex-vriend op dezelfde manier bij voor een ander gsm-abonnement. Vader Patrick vroeg en kreeg de vrijspraak omdat hij van de praktijken van zijn dochter niets afwist. Delphine S. bekende de oplichting van haar ex-vriend maar niet van haar tante. De tante en haar partner kregen een schadevergoeding van 500 euro.

Reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.

Lees meer