3 De kinderen van de speelpleinwerking kijken er nu al naar uit. Hier zie je een archiefbeeld van een activiteit.
Henk Deleu De kinderen van de speelpleinwerking kijken er nu al naar uit. Hier zie je een archiefbeeld van een activiteit.

Warande wordt nóg leuker speelparadijs: “Speelheuvel, -bossen, -beek, snoezelpaleis én bouwspeelplaats”

Vlaams minister van Toerisme Ben Weyts (N-VA) pompt 1,5 miljoen euro in 73 jeugdverblijven in Vlaanderen. Om ze nog kindvriendelijker, brandveiliger en moderner te maken, voor een breder publiek. Ook speeldomein De Warande in Heule krijgt een toelage. Vooral om er een nog leuker speelparadijs van te maken.

Voorzitter van vzw De Warande en schepen van Kinderen en Jongeren Bert Herrewyn (sp.a) is tevreden met de financiële steun. “Vooral omdat het om investeringen in nog meer kindvriendelijkheid gaat. We dienden een dossier van 120.673,58 euro in, waarvan maximaal veertig procent gesubsidieerd kon worden. Uiteindelijk krijgen we nu een aanzienlijke toelage van 42.566 euro. Het dient voor vijf ingrepen op ons speeldomein. Er komt in het landschapspark achter de barbecuezone een speelheuvel met arena, glijbaan, klauterelementen en verschillende spelprikkels. Interessant hier is ook dat de aarde voor de aanleg van die speelheuvel wordt gerecupereerd uit het grondverzet van de werken voor nieuwe lokalen (zijn volop bezig, nvdr) in De Warande.”

3 In De Warande zijn momenteel al werken voor nieuwe lokalen bezig.
Buro aRCHITEC - Dertien 12 In De Warande zijn momenteel al werken voor nieuwe lokalen bezig.

37.007 bezoekers in 2018

“Verder voorzien: de aanplant van twee speelbossen, de opwaardering van de speelbeek met onder andere een nieuw trekvlot en de inrichting van een snoezelpaleis met uitbreiding van de huidige snoezelcontainer, gericht op kinderen met een beperking. Tot slot zal de bouwspeelplaats verder afgewerkt worden, die - gezien het succes - een blijver wordt. De meeste werken starten in het najaar al. De speelbossen worden in de winter aangeplant”, besluit Herrewyn. De Warande verandert ingrijpend, want momenteel zijn daar dus ook de werken voor nieuwe lokalen bezig. De vernieuwing is te verantwoorden, want De Warande is in trek. De speelpleinwerking verwelkomde vorig jaar 11.613 kinderen. Er waren in 2018 verder 15.134 overnachtingen en nog eens 10.260 mensen bezochten vorig jaar De Warande om er een activiteit mee te pikken of te genieten van het groen.

3 Voorzitter van vzw De Warande en schepen van Kinderen en Jongeren Bert Herrewyn.
Henk Deleu Voorzitter van vzw De Warande en schepen van Kinderen en Jongeren Bert Herrewyn.

Reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.

Lees meer