3 Nicolas Debaveye in zijn zomerbar, waar de inrichting erg warm is. De zomerbar is donderdagavond geopend.
Henk Deleu Nicolas Debaveye in zijn zomerbar, waar de inrichting erg warm is. De zomerbar is donderdagavond geopend.

Zomerbar De Kerpel opent in historische hoeve: “Idyllisch zicht op de Leie”

Hoeve De Kerpel, naast taverne-feestzaal Het Bijenhof op Moravie in Bissegem, is omgevormd tot een authentieke zomerbar die het karakter van de natuurlijke omgeving en de hoeve weerspiegelt. “Je zit in een rustiek en tegelijk modern kader en hebt hier bovendien een idyllisch zicht op de Leie”, zegt uitbater Nicolas Debaveye (33).

Nicolas Debaveye kocht de hoeve in 2011 van zijn grootvader Joseph Gheysens. Je kan in de zomerbar genieten van een leuke namiddag of gezellige avond met familie, vrienden of kennissen. Er zijn naast heerlijke drankjes en tapas ook lekkere pannenkoeken en ijsjes verkrijgbaar. Wie te voet of met de fiets op het jaagpad langs de Leie naar Bissegem komt, kan via een doorsteek makkelijk de zomerbar bereiken.

3 Het belooft er erg gezellig te worden.
Henk Deleu Het belooft er erg gezellig te worden.

Zesde zomerbar

Wie met de wagen komt, parkeert best op voorziene plaatsen op de parking van Imker Bijenhof. Meer info, ook over de openingsuren, staat op de Facebookpagina van Hoeve De Kerpel. Kortrijk heeft nu zes zomerbars. Dat zijn Nuba-R aan de Ronde van Vlaanderenbrug, Azuro op de Pottelberg, Amorse aan de Collegebrug, Tropical boven restaurant Beudaert op het Sint-Maartenskerkhofplein, Botaniek in een hoeve op het bedrijvenpark Evolis en Hoeve De Kerpel langs de Leie in Bissegem. Nog deze maand komen daar Moyar in studentencafé ’t Kanon aan het gelijknamige kruispunt en De Blauwe Hoeve aan park De Blauwe Poort in Kortrijk bij. Keuze zat.

3 Je hebt er een idyllisch zicht op de natuur en de Leie, op de achtergrond.
Henk Deleu Je hebt er een idyllisch zicht op de natuur en de Leie, op de achtergrond.

2 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.
  • Luc Sockeel

    Ik vind dit allemaal tof en leuk maar aan de mensen die jaar in jaar uit in hun drankgelegenheid staan en daar hun inkomrn moeten verzekeren wordt niet gedacht . Zij staan in de zomer in de kou

  • Tom De Boever

    Succes Nicolas!!!

Lees meer