3 Extern adviseur Mario met zijn enthousiaste hond Giulia.
JVS Extern adviseur Mario met zijn enthousiaste hond Giulia.

‘Neem Je Hond Mee Naar Het Werk’-dag: “Tijdens lunchpauze even ravotten met de viervoeter”

Vandaag is het de internationale ‘Bring Your Dog to Work Day’. Bij Sack Zelfbouw in Temse is het intussen een jaarlijkse gewoonte dat werknemers hun hond meebrengen naar het werk. “Ze zorgen voor een ontspannen sfeer op de werkvloer”, zegt zaakvoerder Ann De Groote.

Wie vandaag bij Sack Zelfbouw over de vloer kwam, werd aan het onthaal niet alleen begroet door medewerkster Lisa, maar meteen ook door haar hond Gaston. Bij vertegenwoordigers Jurgen en Kevin op de eerste verdieping liepen Laïka en ‘G’ rond. En nog meer medewerkers hadden hun viervoeter bij. Een opmerkelijk beeld, maar gelukkig waren het allemaal brave beestjes. 

3 Vertegenwoordigers Jurgen en Kevin, met hun honden Laïka en ‘G’.
JVS Vertegenwoordigers Jurgen en Kevin, met hun honden Laïka en ‘G’.

Zaakvoerder Ann De Groote geeft elke dag alle ruimte aan haar trouwe viervoeter Lucca. “Mijn Jack Russel volgt me elke dag op de werkvloer. Ze maakt intussen deel uit van het team. Lucca wordt ook wel eens de mascotte van Sack Zelfbouw genoemd. Eén keer per jaar, op deze internationale ‘Bring Your Dog to Work Day’, nodigen we alle personeelsleden uit om hun hond mee te brengen naar de werkvloer. Het is intussen een traditie geworden, waar de collega’s elk jaar naar uitkijken. En het is nog niet eens een gek idee. Het blijkt immers heel wat voordelen te hebben. Zo zouden werknemers minder last hebben van stress. Het regelmatig uitlaten van de hond zorgt voor een betere productiviteit en de aanwezigheid van dieren bevordert de teamspirit.”

Het bedrijf had wel enkele ‘huisdierregels’ vandaag. “Dieren moeten gesocialiseerd zijn met mensen en andere dieren. We vragen om een favoriet dekentje en speelgoedje mee te brengen en de hond rustig te laten wennen aan de nieuwe omgeving. Op de middag gaan we even ravotten met de hondjes, perfect om het hoofd leeg te maken tijdens een drukke werkdag.”

3 Onthaalmedewerkster Lisa met Gaston.
JVS Onthaalmedewerkster Lisa met Gaston.

Reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.

Lees meer