Normaal zou de oplevering eind volgende maand al moeten gebeuren maar die datum kan de aannemer onmogelijk nog halen.
Kristof Pieters Normaal zou de oplevering eind volgende maand al moeten gebeuren maar die datum kan de aannemer onmogelijk nog halen.

Bouw ’t Stadhuys loopt vertraging op

De bouw van ’t Stadhuys in Rupelmonde heeft een paar maand vertraging opgelopen. De oorzaak ligt bij een onderaannemer voor de dakwerken die te laat kon beginnen. De oplevering is nu voorzien tegen eind maart.

De werken aan het voormalig gemeentehuis van Rupelmonde zijn vorig jaar van start gegaan. Het gebouw verdween onder de sloophamer en maakt plaats voor een nieuw ontmoetingscentrum met een bibliotheekfiliaal, toeristisch infopunt, dorpshuis, gemeenschapscentrum en vergaderruimte. Aan het project hangt een prijskaartje van 1,2 miljoen euro.

Tijdgebrek

Op de gemeenteraad vroeg Louis Verest (SamenVoorKruibeke) waarom de werf momenteel stilligt. Burgemeester Dimitri Van Laere (N-VA) bevestigt dat er problemen zijn doordat een onderaannemer voor de dakwerken niet is komen opdagen door tijdgebrek. “Het platte dak aan het achterste deel van het gebouw is reeds gelegd maar de werken aan het puntdak moeten nog gebeuren”, zegt Van Laere. “Normaal gezien moet de aannemer in december de resterende werken uitvoeren. In afwachting zijn er wel andere zaken naar voor geschoven zoals. De werf heeft dus niet volledig stilgelegen.”

Eindtermijn in het gedrang

De gemeente liet wel een proces-verbaal van vaststelling opmaken van de vertraging, aangezien de eindtermijn in het gedrang komt. “We hebben de aannemer aangemaand om de werken beter in te plannen en eventueel bijkomend personeel in te zetten. De oplevering moest normaal gebeuren op 31 januari 2020 maar die datum is nu opgeschoven naar eind maart. Er zal bij laattijdige oplevering wel een boete gevorderd worden.”

1 reactie

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.
  • Peter De Jongh

    Had nooit mogen worden gestart. Is nog een geldverslindende nonsens project van de vorige legislatuur. 1.2 miljoen kan je makkelijk aan iets anders spenderen. Vul zelf maar in.

Lees meer