4 Waar het publiek normaal rijen dik staat, was er nu opvallend veel ruimte.
Kristof Pieters Waar het publiek normaal rijen dik staat, was er nu opvallend veel ruimte.

Geen toppers, geen volk: opkomst voor Polderscross teleurstellend

De Polderscross in Kruibeke kende zaterdagmiddag een eerder teleurstellende opkomst. De organisatoren hadden gehoopt op zo’n 10.000 bezoekers maar die verwachtingen konden niet ingelost worden. De cross trok nog niet de helft van het normaal aantal toeschouwers. De voornaamste oorzaak is wellicht het wegvallen van toppers zoals Mathieu Van der Poel en Wout Van Aert maar volgens velen is ook de algemene belangstelling voor het veldrijden tanend.

Nochtans waren alle ingrediënten aanwezig om er een topevenement van te maken. De organisatie was vlekkeloos, het parcours compact en overzichtelijk en de ondergrond was net drassig genoeg voor een aangenaam spektakel terwijl het publiek toch de voeten droog kon houden.

Mogelijk speelt ook het Belgisch kampioenschap de organisatie toch wat parten. Dat werd in januari dit jaar gehouden en uitzonderlijk werd er dus dit jaar twee keer gecrost in de Kruibeekse polders.

De VIP-tent was net als vorige jaren volledig uitverkocht maar de publiekstent bleef zelfs tijdens de cross van de heren elite vrijwel leeg. Zij die er wel waren, genoten alleszins van het spektakel. Bij de mannen ging de overwinning naar Eli Iserbyt, voor Toon Aerts en Quinten Hermans. Bij de vrouwen won Annemarie Worst.

Zondag wordt er opnieuw gecrost in Kruibeke maar dan wel door de jeugd en de lokale bevolking. Om 10 uur is er een initiatie voor de jeugd en om 12.30 uur mogen inwoners het parcours gaan uitproberen. Om 14.30 uur volgt nog een estafette.

4
Kristof Pieters
4
Kristof Pieters
4
Kristof Pieters

1 reactie

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.
  • Willy Van Campe

    Weinig volk , vergeet niet dat de cross werd uitgezonden op tv. ....... wie gaat dan nog kijken ??????

Lees meer