De bevolking wordt onder meer gesensibiliseerd via de digitale infoborden langs de gewestweg.
Kristof Pieters De bevolking wordt onder meer gesensibiliseerd via de digitale infoborden langs de gewestweg.

Hitteplan geactiveerd: ijsjes en extra pauzes voor gemeentepersoneel

In Kruibeke werd maandag het hitteplan geactiveerd. Het gemeentepersoneel mag hierdoor extra pauzes inlassen of vroeger stoppen met werken.

Het hitteplan voorziet een aantal maatregelen. “Bij temperaturen van boven de dertig graden celsius bieden we verfrissende dranken aan, maar delen we ook ijsjes uit”, zegt schepen Filip Vercauteren (CD&V). “Als de temperatuur in bepaalde ruimten te hoog oploopt, is er ook de mogelijkheid om tijdelijk te verhuizen naar een koelere plek. Tot slot kunnen mensen ook meer pauzes inlassen, vroeger stoppen met werken of hun uren anders indelen.”

De bevolking wordt ook extra gesensibiliseerd. Dit gebeurt onder meer via de digitale infoborden langs de gewestweg.

1 reactie

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.
  • Roeland Croket

    Pauze en frisse dranken zijn idd aan te raden bij zo’n weer. Maar de limiet ligt voor bureaupersoneel op 29 graden gemeten met een vochtige globethermeter. Ik kan je zeggen, in de praktijk moet het dan al richting 40 graden gaan. Ijsjes daarnaast geven op zich weinig verkoeling en zijn af te raden. Maar laat ze maar op kosten van de inwoners een pauze nemen op een terras met een ijsje erbij terwijl de inwoners gaan werken om de gemeente inkomsten te verschaffen. Iemand moet het betalen toch?

Lees meer