Het voorbije jaar werd de Sint-Petruskerk al ingezet als stille ruimte voor blokkende studenten.
Kristof Pieters Het voorbije jaar werd de Sint-Petruskerk al ingezet als stille ruimte voor blokkende studenten.

Kerkraad buigt zich over nevenbestemming Sint-Petruskerk

De kerkraad Sint-Petrus Bazel en het gemeentebestuur van Kruibeke nodigen alle inwoners uit op een infomoment over de nevenbestemming van de Sint-Petruskerk in Bazel op donderdag 27 februari 2020 om 20 uur in de kerk.

Toen enkele jaren geleden door de kerkelijke overheid beslist werd om geen zondagsvieringen meer te houden in de Sint-Petruskerk werd door de kerkraad, in overleg met het gemeentebestuur en met toelage van de Vlaamse Overheid, een studiebureau aangesteld om uit te zoeken wat de mogelijkheden van nevengebruik zijn voor het kerkgebouw.

Van in het begin werd vooropgesteld dat eucharistievieringen, huwelijken en uitvaarten wel mogelijk moeten blijven. Wekelijks is er nog een misviering op donderdag om 19 uur.

Eind vorig jaar werd door het studiebureau TV TRACE (Universiteit Hasselt) een eindrapport opgemaakt. Deze visie op middellange termijn wordt voorgesteld tijdens dit infomoment, waar ook de mogelijke realisatie van een toekomstige nevenbestemming zal worden toegelicht. Iedereen is welkom.

Lees meer