4 De chauffeur was in de duisternis over akkers beginnen rijden en belandde uiteindelijk in een ondiepe gracht.
Kristof Pieters De chauffeur was in de duisternis over akkers beginnen rijden en belandde uiteindelijk in een ondiepe gracht.

Oeps, bestuurder onder invloed verzeilt met wagen in gracht... in het midden van akker

In de omgeving van de Haagstraat in Kruibeke heeft zich in de nacht van maandag op dinsdag een vreemd ongeval voorgedaan. Een 35-jarige bestuurder uit Niel wou de wegenwerken in de Burchtstraat omzeilen maar raakte gedesoriënteerd en belandde uiteindelijk met zijn wagen in een gracht op een akker. Hij bleek achteraf dronken.

Om iets voor twee uur kregen de hulpdiensten een oproep dat er een personenwagen in een gracht gereden was nabij de Burchtstraat. Er kon echter geen exacte locatie meegegeven worden omdat de wagen ergens midden tussen de velden verzeild geraakt was, een heel eind van de openbare weg.

Politie en brandweer zochten een tijdlang en konden uiteindelijk aan de hand van GPS-coördinaten van de smartphone van het slachtoffer de wagen lokaliseren. Groot was de verwondering van de hulpverleners dat de wagen, een Volvo V40 op zo’n 300 meter van de openbare weg in een ondiepe gracht tussen twee akkers bleek te liggen. De bestuurder, een 35-jarige man uit Niel, bleek onder invloed. Hij had zich klemgereden op de werf van de wegenwerken in de Burchtstraat (N419). De gewestweg is momenteel volledig afgesloten waardoor er een kilometerslange omleiding moet gevolgd worden. De chauffeur was echter in de doodlopende Haagstraat gereden en vervolgens volledig gedesoriënteerd geraakt. Hij was dan maar de akkers opgereden en belandde zo uiteindelijk in de gracht. De man raakte niet op eigen kracht uit de wagen, de brandweer moest hem bevrijden. Hij werd lichtgewond naar het Sint-Vincentiusziekenhuis in Antwerpen overgebracht. Zijn wagen raakte licht beschadigd en ook heel wat jonge maïsplanten op de akkers waar hij over reed werden vernield. Hij legde nadien een positieve ademtest af. De man had 2,62 promille alcohol in zijn bloed. Zijn rijbewijs werd onmiddellijk voor 15 dagen ingetrokken.

4 De chauffeur werd overgebracht naar een ziekenhuis in Antwerpen.
Kristof Pieters De chauffeur werd overgebracht naar een ziekenhuis in Antwerpen.
4 Voor de hulpdiensten was het geen makkelijke klus om de chauffeur te lokaliseren. Ze moesten de GPS-coördinaten gebruiken van zijn smartphone.
Kristof Pieters Voor de hulpdiensten was het geen makkelijke klus om de chauffeur te lokaliseren. Ze moesten de GPS-coördinaten gebruiken van zijn smartphone.
4
Kristof Pieters

Reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.

Lees meer