Directeur Karl Fievez tilt zwaar aan de verspreiding van het filmpje via sociale media
Kristof Pieters Directeur Karl Fievez tilt zwaar aan de verspreiding van het filmpje via sociale media

Sint-Jorisinstituut dient klacht in tegen verspreiding van filmpje van vechtpartij op sociale media

De directeur van het Sint-Jorisinstituut in Bazel gaat klacht indienen bij Facebook na de verspreiding van een filmpje van een vechtpartij die donderdag plaatsvond op de speelplaats. Een klein fragment werd gedeeld op de pagina van Vlaams Belang. Volgens directeur Karl Fievez worden de feiten opgeblazen en politiek misbruikt. 

“Het ging om twee jongeren van 12 of 13 jaar die een woordenwisseling hadden gekregen”, zegt directeur Karl Fievez. “Die discussie ontaardde in trek- en duwwerk, waarna enkele vrienden tussenbeide kwamen. Alles werd met een smartphone gefilmd. We tillen er bijzonder zwaar aan dat dit filmpje op sociale media wordt verspreid. Iemand heeft het op een pagina van het Vlaams Belang geplaatst, waarna er allerlei racistische reacties zijn op gekomen. Ten eerste ging het hier om een vechtpartij tussen blanke jongeren en ten tweede gaat het om een inbreuk op de privacy, omdat de leerlingen herkenbaar zijn. Bovendien is het op onze school verboden te filmen zonder toestemming van de directie. Het filmpje geeft echter ook een vertekend beeld van de feiten. Het gaat om een klein fragment en het is op een manier gefilmd die spectaculair overkomt. In realiteit is er niemand gewond geraakt en was het een vrij banaal incident. We hebben intussen aan Facebook gevraagd om het filmpje te verwijderen, maar zullen ook klacht indienen.” De directeur benadrukt dat de school ook de gepaste maatregelen heeft genomen ten opzichte van de betrokken leerlingen. “In overleg met de ouders zullen er sancties volgen, want het spreekt voor zich dat we dit gedrag niet tolereren.”

Reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.

Lees meer