VIDEO. Auto gaat volledig in vlammen op, voorbijgangers filmen wel maar helpen niet

Op de autosnelweg E17 in Kruibeke is een auto vrijdagochtend volledig in vlammen opgegaan. De bestuurder bleef ongedeerd. Op hulp moest hij echter niet rekenen. Geen enkele chauffeur stopte.

Je cookie instellingen zorgen ervoor dat deze inhoud niet getoond wordt.
Pas je cookie instellingen hier aan.

De bestuurder van een Renault Espace, een jongeman uit Tielrode, reed iets na 7 uur net voorbij het parkeerterrein in Kruibeke richting Antwerpen toen er een waarschuwingslampje begon te branden. Vrijwel onmiddellijk daarna merkte hij dat de motor de geest gaf. Hij kon de wagen gelukkig wel nog veilig aan de kant zetten.

“Ik stapte uit en ik zag al wat grijze rook vanonder de motorkap komen”, getuigt de chauffeur, die op weg was naar zijn werk. “Toen ik onder de wagen keek zag ik dat er een vloeistof lekte, ik denk olie. Luttele seconden later schoot de wagen in brand waarna het snel ging. Zelf blussen zat er niet meer in. Ik kon enkel nog een paar persoonlijke spullen waaronder mijn gsm uit de auto grabbelen waarmee ik de hulpdiensten kon bellen. Na enkele minuten stond de wagen al volledig in brand. Ik kon enkel machteloos toekijken.” De chauffeur kreeg van niemand hulp. “Er is geen enkele andere bestuurder gestopt. Ze zaten vanachter het stuur wel te filmen of foto’s te nemen terwijl ze stapvoets langsreden.”

Door de file werd ook de brandweer gehinderd in het aanrijden. Eens ter plaatse was de brand snel onder controle, maar de wagen werd wel volledig vernield. Tijdens de bluswerkzaamheden waren twee van de drie rijstroken een tijdlang afgesloten. Er ontstond een lange file. Na een uur was de wagen getakeld en kon de rijbaan weer vrijgemaakt worden.

7
Kristof Pieters
7
Kristof Pieters
7
Kristof Pieters
7
Kristof Pieters
7
Kristof Pieters
7
Kristof Pieters
7
Kristof Pieters

9 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.
  • Eduardo Van hoyweghen

    Zo een verplicht blusapparaatje uit de wagen is enkel goed om een ruit in te slaan als het nodig is of om mee te slaan als je jezelf moet verdedigen.Bij brand kun je best op een veilige afstand gaan staan en de hulpdiensten bellen.

  • Nicolas Van Hoecke

    Eens de brand aan de batterij is, kan je eigenlijk al niets meer doen. Je zal dan 5 seconden unw blusser leegspuiten en denken het is weg maar die vlam komt gewoon terug. Alleen de brandweer kan hier iets aan doen. Waarom blussers in wagens hier nog verplicht zijn weet ik niet. Behalve om uw raam in te slagen in geval van nood (als hij dan ook nog vooraan ligt en niet in de koffer) dient het op niet veel.

Lees meer