VIDEO. Dronken bestuurder crasht met Porsche in gracht en mag daarna meteen naar de gevangenis

Een Porsche is voorbije nacht in de gracht beland in de Heirstraat in Bazel. De bestuurder verloor de controle in een flauwe bocht en kwam naast de rijbaan terecht. De man bleek zwaar onder invloed. Hij stond bovendien geseind met een bevel tot gevangenneming.

Het ongeval gebeurde in de Heirstraat (N485), de verbindingsweg tussen Steendorp en de E17. De bestuurder van een Porsche week in een flauwe bocht af van de rijbaan, belandde in de gracht naast de weg en crashte tegen een betonnen duiker. De bestuurder was dronken en raakte niet meer op eigen kracht uit de wagen. Het was een passant die de Porsche in de gracht zag en de hulpdiensten verwittigde. Die waren snel ter plaatse en hielpen de bestuurder uit zijn zwaar beschadigde voertuig.

Hoe lang de man al in de wagen zat, was niet duidelijk. Op de plaats van het ongeval is geen straatverlichting en door het late uur was er maar weinig verkeer. De bestuurder, een 47-jarige man uit Mortsel, liep bij het ongeval lichte verwondingen op en werd overgebracht naar het ziekenhuis. Hij bleek 2,53 promille alcohol in zijn bloed te hebben. Er werd echter ook vastgesteld dat de man geseind stond met een bevel tot gevangenneming. Na verzorging werd hij daarom meteen overgebracht naar de gevangenis.

5 De auto kwam naast de rijbaan in een gracht terecht.
Kristof Pieters De auto kwam naast de rijbaan in een gracht terecht.
5
Kristof Pieters
5
Kristof Pieters
5
Kristof Pieters
5
Kristof Pieters

1 reactie

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.
  • Natacha Verpoort

    een sterke auto hé zo te zien! Moest het een Dacia zijn zou hij waarschijnlijk de krant niet gehaald hebben

Lees meer