VIDEO. Politieachtervolging eindigt met zware crash op E17: Bestuurder rijdt onderweg ook nog twee agenten aan

Een spectaculaire politieachtervolging is dinsdagavond geëindigd in een zware crash op de E17 ter hoogte van Kruibeke. Een Jaguar werd achtervolgd door meerdere ploegen van de federale wegpolitie en de lokale politie van Antwerpen. Onderweg werden twee inspecteurs aangereden die er gelukkig met lichte verwondingen vanaf kwamen. De bestuurder legde een positieve ademtest af en had ook een kleine hoeveelheid drugs in zijn voertuig.

De politieachtervolging was begonnen in Antwerpen rond 23.30 uur toen een 45-jarige man in een Jaguar een rood licht negeerde op het kruispunt van de Lange Beeldekensstraat met de Pothoekstraat. Een politiepatrouille was getuige en de agenten wilden de wagen doen stoppen voor een controle. De bestuurder bleef echter doorrijden en negeerde even verderop opnieuw een rood licht. Enkele straten verder werd intussen een blokkade opgezet in de Provinciestraat. De vluchtende bestuurder ontweek die echter met een gevaarlijk manoeuvre en raakte daarbij twee inspecteurs. Eén van de agenten is drie dagen arbeidsongeschikt, de andere kwam er vanaf met lichte kneuzingen.

De achtervolging werd verder gezet en de vluchtende bestuurder reed met hoge snelheid zwalpend over de Plantin en Moretuslei naar de Binnensingel, waar hij vervolgens op de Antwerpse ring richting Gent belandde. Op de E17 haalde hij snelheden tot 160 kilometer per uur.

Uiteindelijk veroorzaakte de bestuurder ter hoogte van de werfzone van de Oosterweelwerken in Kruibeke een aanrijding met verschillende andere voertuigen. De Jaguar reed met hoge snelheid in op een BMW. Die werd door de zware klap weggeslingerd, kwam eerst tegen een Poolse vrachtwagen terecht en vervolgens tegen de vangrail. Door de aanrijding scheurde de brandstoftank van de vrachtwagen waardoor die grotendeels leegstroomde. Verschillende ziekenwagens kwamen ter plaatse en de snelweg werd tijdelijk volledig afgesloten.

De bestuurder werd opgepakt en legde een positieve ademtest af. Hij had ook een kleine hoeveelheid drugs in zijn wagen liggen. De wagen werd in beslag genomen. Hij werd door het parket voor de onderzoeksrechter geleid voor gewapende weerspannigheid en opzettelijke slagen en verwondingen aan agenten. De man werd vervolgens aangehouden. Ook de bestuurder van de aangereden BMW raakte lichtgewond.

10 De Jaguar raakte ter hoogte van Kruibeke betrokken bij een zware crash.
Kristof Pieters De Jaguar raakte ter hoogte van Kruibeke betrokken bij een zware crash.
10 De Jaguar reed aan hoge snelheid in op een BMW.
Kristof Pieters De Jaguar reed aan hoge snelheid in op een BMW.
10
politie Antwerpen
10 De wagen werd vanuit Antwerpen achtervolgd door verschillende ploegen.
Kristof Pieters De wagen werd vanuit Antwerpen achtervolgd door verschillende ploegen.
10 Een brandstoftank van een vrachtwagen scheurde open nadat de Jaguar er tegenaan knalde.
Kristof Pieters Een brandstoftank van een vrachtwagen scheurde open nadat de Jaguar er tegenaan knalde.
10
Kristof Pieters
10
Kristof Pieters
10
Kristof Pieters
10
Kristof Pieters
10
Kristof Pieters

13 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.
  • Roger Rymen

    Wordt die dan niet aangeklaagd voor o.m. poging tot moord?

  • Ronny Van Cleempoel

    Een goede advocaat en hij loopt (rijd) terug rond. Dit is België he .Rechters als Peter D'Hondt die moeten we meer hebben in de gerechtshoven het zou al heel anders zijn.

Lees meer