Kruidvat opent winkel in vroeger ING-gebouw

De Nederlandse keten Kruidvat neemt midden oktober haar intrek in het leegstaande pand van de ING-bank op de Markt in Brugge.

Kruidvat had al een vestiging in de Zuidzandstraat in Brugge. Er was al een tijdje een zoektocht aan de gang voor de invulling van het pand, dat paalt aan Fnac en waarvan de ondergrondse parkeergarage eind dit jaar geopend wordt als fietsenberging.

"We hebben strikte voorwaarden opgesteld voor het inrichten van de etalage", zegt schepen van Ruimtelijke Ordening, Franky Demon (CD&V). "Bijvoorbeeld voor het gevelopschrift zal een aparte vergunning moeten worden aangevraagd. We zitten op de Markt van Brugge en daar kan niet alles."

Eerder raakte al bekend dat een andere Nederlandse keten, Sissy-Boy, het postgebouw inpalmt. Bij oppositiepartij N-VA begrijpen ze niet dat de stad dit toelaat.

Twee maten, twee gewichten

"Dit stadsbestuur werkt met twee maten en twee gewichten", zegt An Soete. "Ze procederen tegen de vestiging van McDonald's in de Steenstraat, maar geven wel een vergunning voor een keten die overal, in alle steden waar je die ziet, de meest afschuwelijke inrichting heeft."

In dit pand op de Grote Markt komt een Kruidvatwinkel.
Benny Proot In dit pand op de Grote Markt komt een Kruidvatwinkel.

Lees meer