Op de vernieuwde parking zullen 136 auto's kunnen staan.
Ronny De Coster Op de vernieuwde parking zullen 136 auto's kunnen staan.

Aanleg parking Molendamstraat in Ouwegem start tijdens de vakantie

De gemeente maakt van de vakantie gebruik om te starten met de aanleg van de parking aan de Molendamstraat nabij de school in Ouwegem. De werkzaamheden beginnen op 7 juli. Op de nieuwe parking zullen 136 wagens in duidelijk afgebakende parkeerplaatsen staan. Ook een laadpaal voor elektrische voertuigen is voorzien.

De ingang van de school, die nu aan het einde van de parking ligt, bevindt zich op het nieuwe parkeerterrein ongeveer halfweg. Aan de Vrije Basisschool Ouwegem is een verkeersvrije zone voorzien. Met die school is overleg gepleegd: de technische dienst van de gemeente heeft samen met het oudercomité van VBS Ouwegem het ontwerp gemaakt voor de omgeving van de schoolingang die aan de parking paalt. De school koos voor groen en speeltoestellen.

De kostprijs bedraagt ongeveer 750.000 euro, waarvan de gemeente 450.000 euro betaalt. De werkzaamheden moeten eind dit jaar achter de rug zijn.

Reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.

Lees meer