Illustratiebeeld - De politie achtervolgde de man op de E17.
Ronny De Coster Illustratiebeeld - De politie achtervolgde de man op de E17.

Asociaal rijgedrag levert bestuurder maand rijverbod op

Het asociale rijgedrag van een bestuurder op de E17 in Kruishoutem heeft niet alleen de aandacht van andere bestuurders gewekt, maar ook van de politie. Zij achtervolgden de bestuurder toen hij met een hoge snelheid de autostrade kwam opgereden.

“Over een afstand van twee kilometer konden de agenten een snelheid van 180 kilometer per uur meten”, vertelt de procureur in de politierechtbank. “De bestuurder deed ook aan bumperkleven en liet het linker knipperlicht aan staan om voortdurend te kunnen voorbijsteken en anderen aan te manen aan de kant te gaan.” 

Niet echt het rijgedrag van een voorbeeldige bestuurder, vindt ook de politierechter. Hij legt de man een boete van 640 euro en een rijverbod van één maand op. De uitleg dat de man op de terugweg was van de luchthaven en gehaast was, kon daar geen verandering meer in brengen.

Reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.

Lees meer