De deelnemers bij een deel van het verzamelde zwerfvuil.
Ronny De Coster De deelnemers bij een deel van het verzamelde zwerfvuil.

Grote opruimactie levert massa zwerfvuil op in Zingem

De straten en bermen in Zingem liggen er weer eens opgeruimd bij. Daarvoor zorgde een dertigtal deelnemers aan de zwerfvuilactie. Die was een initiatief van Wereldfront Zingem, Natuurpunt Zingem, het gemeenbestuur van Kruisem en De Bolster.

“Het is altijd hetzelfde verhaal en het blijft maar duren: vooral blikjes vinden we langs de kant van de weg”, zegt Daniël Vandermeersch. Hij ruim ook vaak in zijn eentje zwerfvuil aan de Heirweg. “Ik vond er tot mijn verbazing ook al eens drie bh’s. Het is onbegrijpelijk, maar mensen blijven Vanalles door het raam van hun auto gooien. Maat het is toch weer eens opgeruimd”, besluit Daniël.

De actie vond dit jaar alleen op de Zingemse kant van Kruisem plaats. “Dat komt doordat er in Kruisem eerder al zwerfvuil was geruimd. Volgend jaar zullen we dat samen doen en er een groot evenement van maken”, neemt milieuschepen Kristof Callens (CD&V) zich voor.

Reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.

Lees meer