De nieuwe directeur met achter zich moeder Hedwige, vader Freddy en tante Lucrèce.
Ronny De Coster De nieuwe directeur met achter zich moeder Hedwige, vader Freddy en tante Lucrèce.

Exclusief voor abonnees

Hier wordt over onderwijs gepraat op familiefeestjes: nieuwe directeur Saan (28) wordt baas van moeder en tante, alleen vader staat nog boven hem

Schooldirecteur worden en daarmee ook de ‘baas’  van je moeder en tante worden: het is wat Saan Vandenheede overkomt in Zingem. Hij leidt vanaf maandag de Gemeentelijke Basisschool De Bosrank, waar moeder Hedwige al 20 jaar voor de klas staat en tante Lucrèce al 9 jaar. “Onze Saan is nu onze baas. Maar we hebben er geen moeite mee. Integendeel”, klinken ze in koor.

“Ja, ik heb het al vaak moeten horen, dat mijn zoon nu mijn baas wordt”, begint juf Hedwige. Ze heeft er al 39 schooljaren opzitten, waarvan 20 in de Gemeentelijke Basisschool “De Bosrank” in Zingem. “Onze Saan en zijn broer Len hebben hier ook op de schoolbanken gezeten, maar ze hebben nooit les van mij gehad. Ik wou niet dat mijn eigen kinderen bij mij in de klas zaten. Ik wou vermijden dat daarover opmerkingen zou komen. We hebben de school en thuis ook altijd strak gescheiden gehouden. Was Saan of zijn broer vergeten om zijn schoolagenda te laten ondertekenen of om geld mee te nemen voor een uitstap of zo, dan mochten ze daarvoor overdag niet bij mij komen. Kregen ze van hun juf dan straf, dan was dat maar zo”, vertelt Hedwige.

3 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.
  • Marc Maryns

    Jennifer Peeters heb respect voor elke job. Elk kiest voor zijn job met zijn voor- en nadelen.

  • Ivan Smissen

    Het lijkt me deontologisch totaal onverantwoord om evaluator te zijn van je eigen familieleden. Hoe kan je dan neutraal zijn als baas? Wat een onprofessionele situatie!

Lees meer