2 De judoka’s in actie, samen met de mama’s en papa’s.
Ronny De Coster De judoka’s in actie, samen met de mama’s en papa’s.

Mama’s en papa’s mee op de tatami op laatste seizoenstraining Judoclub Asahi’90 Kruishoutem

Het seizoen van Judoclub Asahi’90 in Kruishoutem zit er bijna op. Daarom houden ze naar jaarlijkse traditie een training waarbij de ouders van de jonge judoka’s ook op de tatami mogen verschijnen.

“We laten hen op die manier ervaren wat judo precies is en dat samen met zoon of dochter. Opnieuw leren vallen, je tegenstander in een houdgreep nemen en zelfs een heuse worp worden op deze training op een speelse manier aangeleerd”, verduidelijkte Frederic T’ Kindt, trainer en bestuurslid van Judoclub Asahi’90 Kruishoutem.

Een dankjewel aan de ouders

“Natuurlijk tonen onze jonge sporters ook graag hun vaardigheden in een demo van verschillende, soms zelfs spectaculaire technieken. En deze training is ook een dankjewel naar de ouders toe, die toch elke keer de inspanning doen om hun kinderen naar alle trainingen te brengen”, aldus Frederic.

Ook de judoka’s zelf vielen in de prijzen. Een zwarte gordel, podium op kampioenschappen, een trainersdiploma... Iedereen die het voorbije seizoen een clubverdienste bracht, werd beloond. Hoofdtrainer Jean-Marie Vande Populiere (Zesde Dan) dankte zijn trainers en clubbestuur voor de vlotte samenwerking.

2
Ronny De Coster

Reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.

Lees meer