4 Geoffrey Verleyen (Open Vld)
Ronny De Coster Geoffrey Verleyen (Open Vld)

Opvallend in Kruisem: CD&V crasht niet en Open Vld is grootse voor Kamer

De verkiezingsnederlaag van CD&V wordt duidelijk niet gevoeld in Kruisem: de partij komt als grootste uit de federale stembusslag. Ook opmerkelijk: Open Vld, oppositiepartij in de gemeenteraad, is voor de Kamer de nummer één in Kruisem.

Robrecht Bothuyne (CD&V) voelt niets van de rammeling die zijn partij krijgt. Integendeel: met 1.746 voorkeurstemmen doet hij het nog beter dan in 2014, toen 1.632 Kruishoutemnaren voor hem kozen. In Kruisem houdt CD&V ook goed stand en blijft ze met 25,2% van de stemmen de grootste politieke familie. Noemenwaardig ook is score van Laura Polfliet (CD&V) : 612 stemmen in Kruisem.

Voor het federale parlement moet CD&V wel Open Vld laten voorgaan. “Dat zal wel het Alexander De Croo-effect zijn”, gelooft plaatselijk liberaal kopstuk Geoffrey Verleyen, die bij de opvolgers 575 stemmen behaalde. “We hebben een mooie en positieve campagne gevoerd”, bedenkt Verleyen.

En toch is ook in Kruisem de vaststelling opmerkelijk, dat het Vlaams Belang van bijna uit het niets zowel voor de Kamer als voor het Vlaams Parlement meer dan 17% van de kiezers strikt.

4 CD&V'ers Robrecht Bothuyne en Laura Polfliet komen met goede scores
RV CD&V'ers Robrecht Bothuyne en Laura Polfliet komen met goede scores
4 -
HLN.be -
4 -
HLN.be -

Reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.

Lees meer