Illustratiebeeld - De man was voor het ongeval op café geweest.
getty Illustratiebeeld - De man was voor het ongeval op café geweest.

Politierechter streng voor bestuurder die voor de achtste keer betrapt wordt op alcohol achter het stuur: 8 maanden en 8 dagen rijverbod

Een bestuurder die op 22 mei 2018 een kop-staartaanrijding heeft veroorzaakt in Zingem moet zijn rijbewijs 8 maanden en 8 dagen inleveren. De man krijgt de strenge straf onder meer door zijn strafregister, waar al 7 veroordelingen op staan voor rijden onder invloed van alcohol.

“Een geïsoleerd incident”, zo noemde de bestuurder de kop-staartaanrijding in Zingem waaraan hij aan de oorsprong lag. Hij had 2,14 promille alcohol in zijn bloed toen hij tegen zijn voorligger knalde. “Ik was net op café geweest omdat mijn laatste werkdag voor de vakantie erop zat. Ik ben twee vrienden tegenkomen en heb met hen iets gedronken”, legde de man uit. Hij verzekerde de politierechter dat hij geen alcoholprobleem heeft, al is hij in het verleden wel al zeven keer veroordeeld voor rijden onder invloed. “Maar die veroordelingen dateren al van meer dan 13 jaar geleden. Toen had ik problemen, maar nu ben ik daarvan verlost.” De politierechter hield wel rekening met de eerdere veroordelingen en legde de man niet alleen een zware boete van 3.800 euro op, maar ook een rijverbod van 8 maanden en 8 dagen. Als hij zijn rijbewijs terug wil, moet de man een geneeskundig en psychologisch onderzoek ondergaan.

Reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.

Lees meer