3 CEO Paul Renson doet de symbolische eerste spadesteek op het terrein.
Ronny De Coster CEO Paul Renson doet de symbolische eerste spadesteek op het terrein.

Renson belooft 150 extra jobs in nieuw bedrijf op de Prijkels

Op de nieuwe industriezone De Pijkels in Kruisem is vandaag de eerste symbolische spadesteek gebeurd voor de bouw van de eerste nieuwe fabriek. Outdoor-living specialist Renson — met hoofdzetel in Waregem, maar roots in Kruishoutem — investeert op een 10 hectare groot terrein 75 miljoen euro in de bouw van een productieafdeling, kantoren en een toonzaal. “Hier zullen 250 mensen werken, onder wie 150 nieuwkomers”, voorziet CEO Paul Renson.

Net in z’n jubileumjaar — Renson mag dit jaar 110 kaarsjes uitblazen — gaan in de Prijkels de bouwwerken van start van de gloednieuwe ‘Outdoor Living’-afdeling van de specialist in ventilatie, zonwering en ‘outdoor living’. Op het grondgebied Kruisem en Nazareth, bouwt Renson een nieuwe vestiging pal naast de E17-autosnelweg op grondgebied Kruisem en Nazareth.

“Hier komen zowel productie, kantoren, test- en trainingscentra en een showroom voor de jongste maar tegelijk snelst groeiende afdeling ‘outdoor living’ van onze groep”, zegt CEO Paul Renson.

3
Renson

Het bedrijf heeft zijn hoofdzetel in Waregem, maar heeft zijn roots in Kruishoutem. “Wij vormen intussen de vierde generatie. We zijn een internationale speler, maar het is een bewuste keuze om opnieuw lokaal te investeren en niet te gaan produceren in het buitenland”, zegt Renson. “We zitten in een enorm dynamische regio, met heel gedreven, talentvolle mensen. Onze knowhow zit hier en die willen we dan ook optimaal kunnen inzetten om te blijven innoveren Onze medewerkers zetten hun schouders onder de ontwikkeling en productie van onze vernieuwende oplossingen. Het is dankzij hen dat we de kwaliteit kunnen blijven bieden die we altijd al nastreven voor ons volledige productassortiment”, zegt Renson.

250 jobs

De nieuwbouw op de Prijkels komt op een terrein van 10 hectare. Het gebouw zal 65.000 vierkante meter groot zijn en moet in 2021 klaar zijn. Renson investeert er 75 miljoen euro. We zullen hier 250 mensen tewerkstellen. Daarvan zijn er 150 nieuwe jobs: 100 arbeiders en 50 bedienden”, aldus Paul Renson.

Renson telt 1.200 medewerkers wereldwijd, is actief in 83 landen en realiseerde in 2017 een totaalomzet van 212 miljoen euro, waarvan 75 procent export.

3  De nieuwe vestiging komt op de uitgebreide industriezone De Prijkels in Kruisem
Renson De nieuwe vestiging komt op de uitgebreide industriezone De Prijkels in Kruisem

Reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.

Lees meer