Ronny De Coster

Robrecht Bothuyne krijgt tweede plaats op Oost-Vlaamse lijst CD&V

Robrecht Bothuyne (39) uit Kruisem krijgt de tweede plaats op de CD&V-lijst voor het Vlaams parlement. “Of minister worden mijn ambitie is? Ik probeer bij de verkiezingen zo goed mogelijk te scoren en dan zien we wel”, reageert Bothuyne.

Bothuyne zetelt intussen twintig jaar in de gemeenteraad van Kruishoutem en is eerste schepen in de fusiegemeente Kruisem. Sinds 2009 is hij actief als Vlaams volksvertegenwoordiger. De Kruishoutemnaar werkt in het Vlaams parlement in de commissies Werk en Economie en Omgeving, Klimaat en Energie. “De creatie van kwaliteitsvolle jobs ondersteunen in tijden van ongeziene krapte op de arbeidsmarkt en de strijd tegen de klimaatverandering zijn de thema’s waarin ik graag de tanden zet”, zegt Bothuyne.

Joke Schauvliege

Bij de komende federale en Vlaamse verkiezingen staat hij op de tweede plaats op de Oost-Vlaams CD&V-lijst voor het Vlaams Parlement. Joke Schauvliege is lijsttrekker. “Ik ben het provinciaal bestuur van onze partij dankbaar voor deze kans. Het is een mooie blijk van waardering van onze partij voor al het werk van de voorbije jaren”, vindt Bothuyne.

“Of ik minister word? Ik was onlangs (bij de stap opzij van Joke Schauvliege, nvdr.) al even genoemd. Mijn ambitie is in de eerste plaats om bij de komende verkiezingen zo goed mogelijk te scoren. Het zijn uiteindelijk je voorkeurstemmen die je meer zeggenschap geven. Daarna zien we wel”, bedenkt Bothuyne.

2 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.
  • Jan De Smet

    Ha ha, wat een grap. Typisch zo'n geval van niks verwezenlijkt maar a la politiek ..... aan het omhoog vallen. Zoals men zou zeggen in Kruishoutem, 't is nen braven jongen, doet met een tsjeeven glimlach wat kermiskoersen, wat pensenkermissen, nog snel een foto mee pikken met Chris Peeters, beetje mee heulen her en der. En lap, daar gaat ie, omhoog. Of toch wacht even, heeft hij in al die jaren niet ergens een parlementaire vraag gesteld, waw ........ wat een inspanning. 0,0 respect !

  • benoni vanstaen

    Heeft geen duidelijke visie, enkel stemmen halen en dan toekijken aan de kant

Lees meer