De ANPR-camera op de Markt in Oudenaarde
Ronny De Coster De ANPR-camera op de Markt in Oudenaarde

Slimme camera op Markt in Oudenaarde is operationeel: wie met auto plein oversteekt, krijgt 58 euro boete

Het heeft flink wat voeten in de aarde gehad, maar sinds maandag werkt de ANPR-camera die op de Markt in Oudenaarde voertuigen betrapt wanneer ze de verboden oversteek maken. Overtreders krijgen een boete van 58 euro.

Al bij de opmaak van de plannen voor de heraanleg van de Oudenaardse Markt was het de bedoeling om het doorgaand verkeer zo veel als mogelijk uit de binnenstad te houden. Zo wou het stadsbestuur de aantrekkelijkheid van het centrum nog vergroten, zowel voor bezoekers als bewoners.

Ter hoogte van de zuidzijde van de Markt werd daarom een zogenaamde vervoersfilter ingevoerd. Daardoor mogen alleen de hulpdiensten, (brom)fietsers, Lijnbussen, de shuttlebus en bepaalde leveranciers en aannemers nog via deze vervoersfilter aan de zuidkant van de Markt rijden. Het overige verkeer moet omrijden.

58 euro boete

“De controle wie wel of niet door mag, gebeurt door een zogenaamde ANPR-camera, die nummerplaten kan registreren. De opstart van dit systeem had wat te kampen met kinderziektes maar staat nu volledig op punt. Wie dus niet over een vergunning beschikt en toch doorrijdt, mag een boete van 58 euro in de bus verwachten”, waarschuwt schepen Peter Simoens (Open Vld), bevoegd voor Mobiliteit.

Het volledige reglement en het online aanvraagformulier om een vergunning te bekomen, zijn terug te vinden op de website van de stad Oudenaarde.

9 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.
  • Jonathan Gray

    naar Oudenaarde geweest op 19.9.2019, vandaag verkeersovertreding (58 E ) ontvangen in de brievenbus !! Dit is echt niet goed zichtbaar als je niet gewoon bent aan een stad ! Er is meer gevaar voor ongevallen door altijd te moeten opletten op de borden, van alle soorten : snelheid, van 30 naar 50, 70, 90 enz niet parkeren of op bepaalde uren enz enz enz : zo weinig mogelijk naar de steden ! Is dat allemaal voor het klimaat ?????? neen, alleen om de lege kassen te vullen !

  • Marnik Van Moorleghem

    Als burgemeester en gemeenteraadsleden van Oudenaarde blijft men zoeken om geld uit de mensen hun zakken te nemen ( stelen).De inrichting van de Ronde moet toch betaalbaar blijven?

Lees meer