2 De Olsensesteenweg in Kruishoutem lag er spekglad bij. De chauffeur van deze wagen kon niet tijdig remmen voor een voorligger, week uit en belandde tegen een boom.
Ronny De Coster De Olsensesteenweg in Kruishoutem lag er spekglad bij. De chauffeur van deze wagen kon niet tijdig remmen voor een voorligger, week uit en belandde tegen een boom.

Tegen boom na uitwijkmanoeuvre op spekgladde Olsensesteenweg in Kruisem

Kruisemse schepen van Openbare Werken klaagt bij Wegen en Verkeer gebrekkig ruim- en strooiwerk op gewestwegen aan

Op de spekgladde Olsensesteenweg in Kruishoutem zijn tientallen auto’s aan het slippen gegaan. Eén bestuurder belandde met zijn wagen zelfs in de berm tegen een boom.

“We hadden eerst al meer dan een uur van aan de Karreweg aangeschoven om de helling op te rijden op weg naar school. Toen ik terugreed, werd ik verrast door een voorligger die plots in de remmen ging. Ik deed hetzelfde, maar gleed door en moest kiezen: op die auto rijden of de sloot in”, vertelt de man uit Kruishoutem.

Schepen doet zijn beklag

Kruisems schepen van Openbare Werken Robrecht Bothuyne (CD&V) is not amused over de manier waarop enkele gewestwegen er woensdagochtend bij lagen. “Blijkbaar heeft het Vlaams Gewest prioriteit gegeven aan het sneeuwvrij krijgen van de E17. Begrijpelijk, maar het kan toch absoluut niet dat de gewestwegen van en naar de E17 onberijdbaar zijn. Zelf hebben we woensdag met zeven ploegen 330 kilometer gemeentewegen geruimd en gestrooid. Zelfs de kleinste straat in Kruisem is beter geruimd dan sommige gewestwegen. We hebben hiertegen bij het Agentschap Wegen en Verkeergeprotesteerd, want dit is absoluut onaanvaardbaar”, besluit Bothuyne.

Derde categorie

“Het klopt dat we eerst de snelwegen aanpakken. Daarna volgen gewestwegen die grote steden verbinden en in derde instantie volgend de andere gewestwegen. De Olsensesteenweg behoort tot de derde categorie. We hebben alles in het werk gesteld om overal snel te zijn, maar de hoeveelheid sneeuw die uit de lucht viel, was heel aanzienlijk”, reageert Veva Daniels, woordvoerder van Wegen en Verkeer.

2
Ronny De Coster

Reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.

Lees meer