2 Voor de vijfde editie hebben de organisatoren het feestparcours groter gemaakt.
Ronny De Coster Voor de vijfde editie hebben de organisatoren het feestparcours groter gemaakt.

Zingems Driekoningenfeest breidt uit richting Asper

Feestbus zal deelnemers en toeschouwers veilig vervoeren

De vzw Drijkeuningen Zingem organiseert dit weekend de vijfde editie van het jaarlijkse Driekoningenfeest. De feestzone situeert zich opnieuw op het Kerkplein, dat naar jaarlijkse gewoonte wordt omgedoopt tot ‘Drijkeuningenplein’. Een heuse feestrit brengt koninglopers en toeschouwers langs heel wat cafés en zalen. Voor het eerst feest ook buurgemeente Asper mee.

Na vier succesvolle edities kijken de organisatoren opnieuw uit naar het jaarlijkse Driekoningenfeest. “We  hebben een duidelijk doel voor ogen: van Zingem voor eens en altijd het ‘mekka van Driekoningen’ maken. Om dit doel te bereiken, breiden we de organisatie verder uit”, zegt Geoffrey Verleyen van de organiserende vzw.

Ook horeca en voetbalclub feesten

Naast een grotere feesttent in het centrum van Zingem zetten opnieuw verschillende cafés en zalen hun deuren open: de voetbalkantine van KSK Zingem (Nacht van Drijkeuningen) en café Sportpaleis in Zingem, café De Welkom in Ouwegem en café Tonneke en café De Vaderlander in Huise.

Ook in Asper

Nieuw is dat ook café Paradijs in Zingem en de cafetaria van de sporthal in Asper worden betrokken bij de organisatie en dus open zullen zijn. “Zo proberen we ons  partnerschap met de deelnemende cafés en zalen in de kijker zetten. Dit houdt in dat het feestgedruis opnieuw uitzonderlijk vroeg start, want op zaterdag vanaf 18 uur brengen maar liefst twee partybussen de koninglopers én toeschouwers gratis naar de verschillende locaties. Zo kunnen de vele feestvierders op een plezante, maar vooral veilige manier uit de bol gaan. De partybussen rijden doorlopend tot middernacht”, legt Verleyen uit.

Kinderfeest

Het Driekoningenfeest start traditiegetrouw op vrijdag 4 januari, waarbij feestvierders verkleed, gemaskerd of vermomd hun ronde doen in de Zingemse cafés.

Op zaterdag 5 januari vanaf 15 uur is er ‘Kinderdriekoningenfeest’ met animatie, muziek en gratis popcorn. Ook de ouders en grootouders zijn welkom.

Verkleed naar de feesttent

Vanaf 18 uur kan iedereen meerijden met de partybussen langs het traject Zingem-Ouwegem-Huise-Asper. Geen nood: er zal voldoende feestmuziek aanwezig zijn in de partybus.

Om 22 uur start in de feesttent het driekoningenfeest met feestmuziek door Dj Bob De Groot. Een jury verdeelt onder de origineelste koninglopers een prijzenpot van 500 euro. Zij moeten hiervoor langsgaan in de cafés en zalen omdat daar ook punten te verdienen zijn. Het wedstrijdreglement is te raadplegen op de officiële Facebookpagina van Drijkeuningen Zingem vzw. Omstreeks 1uur vindt de prijsuitreiking plaats.

Om 5 uur trekt de dj de stekker uit.

2 Zo verschenen vorig jaar de Kruishoutemse burgemeester Joop Verzele en zijn Zingemse collega Kathleen Hutsebaut op het feest. Hoe zal het fusieplaatje eruitzien?
Ronny De Coster Zo verschenen vorig jaar de Kruishoutemse burgemeester Joop Verzele en zijn Zingemse collega Kathleen Hutsebaut op het feest. Hoe zal het fusieplaatje eruitzien?

Reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.

Lees meer