2 Christian Demeyer, Oshin Derieuw, Wout De Waegenaere, Olivier Iserbyt (die de trofee kwam halen uit naam van zijn broer), Line De Waegenaere en de voorzitter van de sportraad.
Joyce Mesdag Christian Demeyer, Oshin Derieuw, Wout De Waegenaere, Olivier Iserbyt (die de trofee kwam halen uit naam van zijn broer), Line De Waegenaere en de voorzitter van de sportraad.

Broer en zus winnen trofee voor sportverdienste

In Kuurne werden de sportpersoonlijkheden van 2018 in de bloemetjes gezet. Veldrijder Eli Iserbyt, die vorig jaar wereldkampioen werd bij de beloften, en Oshin Derieuw, die de regerende wereldkampioene boksen is, leken misschien wel evidente winnaars. De twee kwamen recent in Kuurne wonen. De sportman bij de jeugd en sportvrouw bij de jeugd kan je wel opmerkelijke winnaars noemen: Wout en Line De Waegenaere. Die zijn immers broer en zus. “En dat is nog nooit gebeurd, dat we broer en zus bij dezelfde huldiging een trofee konden geven”, zegt schepen Jan Deprez (CD&V). Wout scoorde gisteren nog een zilveren medaille op het Vlaams kampioenschap veldcross. Daarnaast gooit hij ook hoge ogen in de steeple. Zus Line scoort sterk in de steeple, veldcross en de meerkamp. Christian Demeyer werd sportfiguur, hij organiseerde 10 jaar lang de Klinkertocht als voorzitter van de Klinkerwandelclub, en is ook al 20 jaar actief bij wielertoeristenclub KWB Sint-Pieter. Op dezelfde avond werden ook de 5 volleybal, - voetbal- en tafeltennisploegen gehuldigd die kampioen speelden in hun klassement, net als de deelnemers aan de Special Olympics. Ook de handboogschuttersgilde Sint-Sebastiaan werd in de bloemetjes gezet, omwille van de 100ste verjaardag van de club.

2 Kuurne
Huldiging sportlaureaten: ook de deelnemers aan de Special Olympics werden gehuldigd
Henk Deleu Kuurne Huldiging sportlaureaten: ook de deelnemers aan de Special Olympics werden gehuldigd

Reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.

Lees meer