Christophe V. daagde niet op voor de rechter.
LSI Christophe V. daagde niet op voor de rechter.

Getuige vechtpartij terecht voor meineed

Een 52-jarige man uit Izegem riskeert een voorwaardelijke celstraf van zes maanden voor meineed. Onder eed loog hij tijdens een getuigenis voor de rechtbank over een vechtpartij die een man een oog kostte.

Halfweg 2015 veroordeelde een rechter een man omdat hij in de nacht van 13 op 14 augustus 2011 slachtoffer Rik V. sloeg. De vechtpartij had zware gevolgen voor V. want hij verloor zijn linkeroog. Het kwam dan wel tot een veroordeling maar de rechter achtte het niet bewezen dat het verlies van het oog het gevolg was van de slag van de veroordeelde. De rechter twijfelde of dat wel het geval was onder meer door een getuigenis van getuige Christophe V. uit Izegem. Die vertelde op 25 februari 2015 onder eed aan de rechter dat hij niet meer wist of de veroordeelde geslagen had. Dat was gelogen want later gaf hij toe dat hij wel degelijk had gezien dat de man twee slagen had gegeven. Christophe V. daagde niet op voor zijn proces over de meineed. Vonnis op 8 juli.

Reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.

Lees meer