Vreemdgaan kan weer vanaf deze week, bijvoorbeeld in daghotel Carotel in Kuurne.
Henk Deleu Vreemdgaan kan weer vanaf deze week, bijvoorbeeld in daghotel Carotel in Kuurne.

Goed nieuws voor wie minnaar of minnares heeft moeten missen tijdens de lockdown: eerste daghotels gaan opnieuw open

Goed nieuws voor wie zijn minnaar of minnares heeft moeten missen tijdens de lockdown. Nu de sociale bubbel uitgebreid mag worden, is er mogelijk ook weer plaats voor die geheime liefde in je leven. En daar spelen de zogenaamde ‘daghotels’ graag op in. Vreemdgaan kan vanaf deze week weer in daghotel Carotel, met vestigingen in Kuurne en Lubbeek.

“Het gemis van minnaar of minnares veroorzaakt de nodige stress in heel wat huishoudens”, vertelde seksuoloog Rika Ponnet onlangs nog aan HLN. In Kuurne en Lubbeek kan je sinds deze week alvast weer afspreken. “We hebben deze vestigingen inderdaad opnieuw geopend”, zegt de zaakvoerder, die liever anoniem wil blijven. 

Er is geen contact tussen onze klanten en het personeel, en er is ook geen contact tussen klanten onderling. Ons hotel is veiliger dan supermarkten, doe-het-zelfzaken of kledingzaken

Zaakvoerder Carotel

“We hebben overlegd met alle mogelijke instanties, de FOD Economie, de gemeente, de politiezone, de coronahulplijn,... Hotels mochten de voorbije weken sowieso open blijven, op voorwaarde dat de gemeenschappelijke delen, zoals restaurant, ontbijtzaal en lobby gesloten bleef. Wij hebben die delen al niet. Er is geen contact tussen onze klanten en het personeel, en er is - doordat elke kamer een aparte toegang heeft via een aparte garagebox - ook geen contact tussen klanten onderling. Ons hotel is veiliger dan supermarkten, doe-het-zelfzaken, kledingzaken, enzovoort, die intussen ook al de deuren opnieuw mochten openen.”

Reserveren niet nodig

Carotel is wat je noemt een ‘discreet daghotel’, in de volksmond een ‘rendez-vous-hotel’. Je hoeft niet te reserveren en je kan er volledig anoniem betalen en met je wagen tot in de kamer rijden. Ideaal voor een rondje ‘overspel’. “Al mikken we ook wel op klanten die een ‘gewone’ overnachting plannen”, klinkt het bij Carotel.

Vreemdgaan kán er dus weer, maar mag het ook, om in regel te zijn met de coronamaatregelen? Je minnaar of minnares moet alvast een deel uitmaken van je eigen hechte bubbel, want vermoedelijk wordt de 1,5 meter afstand niet nageleefd in de bedstee in Carotel.

Weetje om af te sluiten: de reden waarom hotels mochten openblijven, is om de mensen op te vangen die voor een essentiële verplaatsing, voor het werk bijvoorbeeld, tijdelijk in ons land verblijven, zo wordt ons bevestigd bij Horeca Vlaanderen.

Lees meer